Ελλαδα

Στον ανακριτή σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ανήλικος - Σημαντική η σημερινή ημέρα

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της υγείας του τονίζουν οι θεράποντες ιατροί καθώς θα φανεί εαν μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στο βαρύ τραύμα που προκάλεσε η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα.

Πυροβολισμός 16χρονου - Στον εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός

Σήμερα εξάλλου, θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ανήλικο, προκειμένου να απολογηθεί. Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η χρήση του υπηρεσιακού του όπλου έγινε υπό σωστές συνθήκες ή ήταν μια αδικαιολόγητη κίνηση.

Κατάθεση έχουν κληθεί να δώσουν και οι συνάδελφοι του που συμμετείχαν στην καταδίωξη που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα. Είχε προηγηθεί η στάση του 16χρονου σε ένα πρατήριο καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου, στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας. Χωρίς να διαθέτει δίπλωμα, οδηγούσε ένα λευκό αγροτικό όχημα και σταμάτησε να βάλει βενζίνη. Την στιγμή της πληρωμής, αντί να βάλει το χέρι στην τσέπη να βγάλει λεφτά, έβαλε εμπρός στον κινητήρα και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου κάλεσε αμέσως το «100» και τουλάχιστον δύο μηχανές και δύο περιπολικά άρχισαν να καταδιώκουν το αγροτικό όχημα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι αστυνομικοί, στην Συμμαχική Οδό, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να τους εμβολίσει και τότε ο 34χρονος αστυνομικός τράβηξε όπλο και πυροβόλησε κατά του οχήματος. Η βολίδα από το υπηρεσιακό του όπλο, έσπασε το πίσω αριστερό τζάμι του οχήματος, διαπέρασε το προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού και τραυμάτισε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον ανήλικο οδηγό.

Θεσσαλονίκη - Μέτρα στα δικαστήρια

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει έκτακτα μέτρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συγγενείς και ομόφυλους του 16χρονου που ενδεχομένως να θελήσουν να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια.

Μέτρα όμως έχουν ληφθεί και στο νοσοκομείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου διαμένει ο 16χρονος Κώστας με την οικογένεια του, σε περίπτωση που επαναληφθούν επεισόδια, σαν τα χθεσινά, όπου πυρπολήθηκαν κλάδοι απορριμάτων και υπήρξαν επιθέσεις κατά αστυνομικών με μολότοφ και πέτρες.