Ελλαδα

100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για καλό σκοπό

Το μήνυμα που στέλνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για καλό σκοπό

Παιδικός καρκίνος: 100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά - «Ελπίζω να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών»

Σε ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο φωτογραφήθηκαν 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες. Στα πορτρέτα τους φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά, σε μια ιδέα της εκδότριας του Kοita, Μαριάμ Νίκου.

Το φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Η παρουσίασή του θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή του ΕΟΜ και του Οράματος Ελπίδα. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα περισυλλογής σάλιου έτσι ώστε άμεσα να μπορεί κάποιος να γίνει άμεσα δότης μυελού των οστών.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας.

Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε έναν παιδί που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

Ο βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να εξαλείψουμε την άγνοια και το φόβο σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο και όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία.

elpizw-1

Με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης» 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες δίνουν δυναμικό παρών στην προσπάθειά και φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του. 

Σύμμαχος στην κίνηση αυτή είναι ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr.

elpizw-5
elpizw-2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ