Ελλαδα

Κρατούσαν ομήρους μετανάστες και τους εκβίαζαν - Οκτώ συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Την κόλαση ζούσαν στα χέρια δουλεμπόρων τα θύματα της απαγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απελευθερώθηκαν από την Αστυνομία μετανάστες που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Οκτώ οι συλληφθέντες.
Σπείρα παράνομης κράτησης μεταναστών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi

Απελευθερώθηκαν από την Αστυνομία μετανάστες που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Οκτώ οι συλληφθέντες.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα αφενός την απελευθέρωση δύο μεταναστών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και αφετέρου τη σύλληψη οχτώ ατόμων.

Οι συλληφθέντες είναι οκτώ αλλοδαποί, ηλικίας 17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και απείθεια.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής, εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και απελευθερώθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εντός του ίδιου διαμερίσματος, βρέθηκαν και 4 από τους δράστες, οι 2 εκ των οποίων στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Σε έτερο διαμέρισμα της ίδιας περιοχής εντοπίστηκαν ακόμα 4 άτομα που εμπλέκονται στην ως άνω περίπτωση, ένα εκ των οποίων φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μετερχόμενοι σωματική βία εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ