Ελλαδα

Συγκίνηση και θρήνος στην κηδεία της 21χρονης Έμμας στα Χανιά (εικόνες)

Το «τελευταίο αντίο» από συγγενείς και φίλους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την κηδεία της 21χρονης Έμμας στα Χανιά
© zarpanews.gr

Κηδεία 21χρονης Έμμας στα Χανιά: Εικόνες από το «τελευταίο αντίο» στη φοιτήτρια 

Το «τελευταίο αντίο» λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές στην 21χρονη Έμμα, τη νεαρή φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή. Σήμερα (1/12) στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στην περιοχή Νεροκούρου στα Χανιά έφτασε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει την κοπέλα που με τον θάνατό της προσέφερε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. 

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηρακης ευχήθηκε δύναμη στην οικογένεια για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει και παράλληλα έκανε λόγο για δύο πράγματα: Από τη μια υπάρχει το έγκλημα και από την άλλη η τόσο γενναία απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Πολίτες έξω από τον ιερό ναό όπου τελέστηκε η κηδεία της 21χρονης Έμμας στα Χανιά
© zarpanews.gr
Στέφανα στην κηδεία της 21χρονης Έμμας στα Χανιά
© zarpanews.gr
Το χαρτί αναγγελίας της τέλεσης κηδείας της 21χρονης Έμμας
© cretapost.gr

Η μητέρα της 21χρονης στη λήπτρια της καρδιάς: «Θα ήθελα να την αγκάλιαζα, όπως το παιδί μου»

Λίγες ώρες νωρίτερα, με μεγαλείο ψυχής, η μητέρα της 21χρονης Έμμας έστειλε το μήνυμά της στην 40χρονη που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η μητέρα της 21χρονης έστειλε μήνυμα στη 40χρονη που έλαβε την καρδιά της κόρης της και συγκινεί: «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλά γιατί πήρε μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά. Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και ότι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της προσθέτει: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτέ για κάποιο λόγο λυγίζει να σκέφτεται ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, άνηκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ότι έβαζε στόχο» συγκινεί η μητέρα της 21χρονης Έμμας και προσθέτει: «Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει κυρίως με το παιδάκι της γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο». Η 40χρονη λήπτρια έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη. Η επέμβαση έγινε στο Ωνάσειο και η ασθενής υποστηρίζεται ακόμα μηχανικά λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος που είχε. Από την πλευρά τους οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της ασθενούς.

Δώρα ζωής σε ανθρώπους που περίμεναν ένα θαύμα χάρισε η Έμμα | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 30/11/2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ