Ελλαδα

Αδιανότητη καταγγελία: ΑμεΑ έπεσε από αμαξίδιο και του φώναζαν «Άντε τελείωνε, μ@λ@κ@»

Περαστικοί πολίτες κατέγραψαν την απάνθρωπη συμπεριφορά σε ελληνικό δρόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντροπιαστικό περιστατικό σε δρόμο των Χανίων: Νεαρός ΑμεΑ κινούμενος με αμαξίδιο έπεσε στον δρόμο και εξυβρίστηκε από περαστικό οδηγό.
Τη ντροπιαστική συμπεριφορά συνανθρώπου του αντιμετώπισε νεαρός ΑμεΑ, μετά την πτώση του από ηλεκτρικό αμαξίδιο © Facebook/ XANIA Παράπονα - Καταγγελίες

Ντροπιαστικό περιστατικό σε δρόμο των Χανίων: Νεαρός ΑμεΑ κινούμενος με αμαξίδιο έπεσε στον δρόμο και εξυβρίστηκε από περαστικό οδηγό.

Εξοργιστική όσο και αδιανόητη καταγγελία με θύμα ΑμεΑ συμπολίτη μας αναρτήθηκε σε σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία κάτοικοι των Χανίων γράφουν παράπονα και περιστατικά καθημερινότητας στον δημόσιο χώρο.

Όπως αναφέρει ένας χρήστης, το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Δαγκλή στη Χαλέπα, όταν ένας νεαρός ΑμεΑ που κινούνταν με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, έπεσε στον δρόμο.

Αμέσως, περαστικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Όλα καλά ως εδώ. Την ώρα ωστόσο που γινόταν η προσπάθεια να ανεβάσουν ξανά τον νεαρό στο αμαξίδιο, ένας οδηγός, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, θεώρησε σωστό να αποδείξει ότι υπάρχουν πραγματικά ντροπιαστικές συμπεριφορές στην ελληνική καθημερινότητα.

«Άντε τελείωνε μ@λ@κ@@», ακούστηκε να φωνάζει, σύμφωνα με την καταγγελία.

Άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει την καθημερινή πάλη των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, απέναντι σε έναν αφιλόξενο δημόσιο χώρο και σε ορισμένες –ελπίζουμε σπάνιες– εχθρικές συμπεριφορές κυριολεκτικά εντός εισαγωγικών «συνανθρώπων».

Λίγη ανθρωπιά..δεν βλάπτει! Χθες στην οδό Δαγκλή στη Χαλεπα που γίνονται έργα για οπτικές ίνες και στις δύο άκρες του...

Posted by ΧΑΝΙΑ Παραπονα-Καταγγελιες on Tuesday, November 29, 2022

Το κείμενο της καταγγελίας στη σελίδα ΧΑΝΙΑ Παράπονα-Καταγγελίες στο Facebook:

Λίγη ανθρωπιά… δεν βλάπτει!

«Χθες στην οδό Δαγκλή στη Χαλέπα που γίνονται έργα για οπτικές ίνες και στις δύο άκρες του δρόμου, ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο ΑΜΕΑ ανετράπη με αποτέλεσμα το ΑΜΕΑ παιδί να πέσει κάτω στον δρόμο… Άμεσα άνθρωποι που ήταν εκεί κοντά και αντιλήφθηκαν το συμβάν έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να τον βάλουν πίσω στο αμαξίδιο του… Όπως καταλαβαίνετε αυτό θέλει λίγο χρόνο! Όσο λοιπόν κάποιοι προσπαθούσαν να σηκώσουν το παιδί… ακούστηκε από ένα αυτοκίνητο που περίμενε: Άντε τελείωνε μ@λ@κ@@».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ