Ελλαδα

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Ariel τις επόμενες ώρες - Live η πορεία της

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι βροχές στην Αττική

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κακοκαιρία Ariel - Βροχές και καταιγίδες σε Αθήνα και Αττική - Ο χάρτης με την πρόγνωση καιρού

Η κακοκαιρία Ariel επηρεάζει περιοχές της χώρας, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Το βαρομετρικό χαμηλό, προερχόμενο από τη Σικελία, κινείται αργά ανατολικά. Βροχερό το σκηνικό του καιρού στην Αττική με νέα επιδείνωση στο Λεκανοπέδιο από το απόγευμα.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι μεγάλες ποσότητες βροχόπτωσης (Κατηγορία 4) θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη (1/12) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τόπους οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που φέρνει η κακοκαιρία Ariel, θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς. Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται ήδη σε ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Σημειώνεται ότι τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έπεσαν στο Πήλιο, με τα εκχιονιστικά να βγαίνουν στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Οι περιοχές που επηρεάζει η κακοκαιρία Ariel

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τα ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νότια Κρήτη και από το απόγευμα στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Επίσης:

  • Την Πέμπτη 01/12 τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα επιμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μετά το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Σημαντικά θα επηρεαστούν τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως την Πέμπτη.
  • Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.
  • Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νότια της χώρας.
  • Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμύρες.

Ο χάρτης με την πρόγνωση για την κακοκαιρία Ariel - Live η πορεία που ακολουθεί

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα ποσοστά βροχής σήμερα Τετάρτη (30/11). Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει δώσει στη δημοσιότητα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία Ariel.

Χάρτης με την πρόγνωση για την κακοκαιρία Ariel © meteo

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live την πορεία που ακολουθεί η κακοκαιρία Ariel, καθώς και τις περιοχές που επηρεάζει: