Ελλαδα

Τα πρώτα χιόνια του χειμώνα έπεσαν στο Πήλιο

Στα λευκά τα ορεινά του βουνού - Στους δρόμους τα εκχιονιστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στο Πήλιο: Εκχιονιστικά κινούνται συνεχώς στον δρόμο Βόλου - Ζαγοράς, η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς στα Χάνια.
Στα λευκά ντύνεται το Πήλιο καθώς τα πρώτα χιόνια του χειμώνα σκεπάζουν τα ορεινά © Eurokinissi (αρχείο)

Χιόνια στο Πήλιο: Εκχιονιστικά κινούνται συνεχώς στον δρόμο Βόλου - Ζαγοράς, η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς στα Χάνια.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έφθασαν στο Πήλιο, με τα ορεινά του βουνού να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και συνεχίστηκε κατά διαστήματα και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κινούνται συνεχώς, προκειμένου να αποχιονίζουν τον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς και να κρατηθεί ανοιχτός για όλα τα αυτοκίνητα.

Το χιόνι, που πέφτει και σήμερα, εκτός από τις κορυφές, έχει σκεπάσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αλλά και τα Χάνια, ενώ η θερμοκρασία στον οικισμό έπεσε στους -2 βαθμούς.

Στον Βόλο η κακοκαιρία συνεχίζεται, αφού έβρεχε κατά τη διάρκεια της νύχτας και η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 10 βαθμούς.

Τα πρώτα χιόνια του χειμώνα έπεσαν στο Πήλιο - Μεταβολή του καιρού και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Mεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (28/11), με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις, τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν έως και το τέλος της ημέρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στις Ανατολικές Κυκλάδες και ενδεχομένως στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ