Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου - πατέρας Αντώνιος: Καμία ανάληψη εδώ και 8 χρόνια από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του

Στο στόχαστρο των αρχών οι συναλλαγές του ιδρυτή της ΜΚΟ και της πρεσβυτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για την οικονομική δραστηριότητα του πατέρα Αντώνιου - Επί 8 χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του.
Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου έμεινε ανέπαφος τα τελευταία οκτώ χρόνια © Eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για την οικονομική δραστηριότητα του πατέρα Αντώνιου - Επί 8 χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του.

Καμία ανάληψη δεν έχει πραγματοποιήσει από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου έμεινε ανέπαφος, καθώς δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Ωστόσο, σε όλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις, ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coozmhs0ek41)

Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών.

Η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύτηκαν, ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντώνιου και βρέθηκε στη Χίο.

Στο μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στις αρχές, λόγω του ότι έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

Όλα αυτά ενώ θορυβημένη είναι η κοινή γνώμη, αλλά και οι δωρητές που συνέδραμαν όλα αυτά τα χρόνια στο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coozdb1jqdzd)

Ενώ η τραπεζική θυρίδα ήταν άδεια, τα μετρητά που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό, ανέρχονται σε 300.000-350.000 ευρώ. Σχεδόν, δηλαδή, όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευθεί από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μια από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Συνολικά, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με το Live News, έχουν εντοπιστεί 15.000.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ