Ελλαδα

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Το φιλανθρωπικό της έργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, νέα πρόεδρος στην Κιβωτό του Κόσμου
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, νέα πρόεδρος στην Κιβωτό του Κόσμου © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια για την κοινωνική της προσφορά

Τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου έχει αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Το 2016, η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου
Αλεξάνδρα Μαρτίνου © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» και στην Μαργαρίτα Πουρνάρα μίλησε για την ενασχόληση της με τα παιδιά που έχουν ανάγκη και την ευθύνη της προσφοράς.

«Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που από τη φύση τους είναι δοτικοί. Όμως η ίδια η φιλανθρωπία είναι θέμα παιδείας, ξεκινάει από την οικογένεια, εδραιώνεται στο σχολείο. Συχνά μάλιστα είναι θέμα κουλτούρας μιας χώρας», ανέφερε.

«Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Όταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ