Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι η ανακοίνωση της νέας διοίκησης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση - «Θα είναι πρόσωπα κύρους»

Σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμουόπως αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, πιθανόν το μεσημέρι.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

Αναφορικά με το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές η υφυπουργός σημείωσε: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Επιπλέον η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Καταλήγοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coika7uramsx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.