Ελλαδα

Στις 09:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Πού θα επικεντρωθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις 09:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Κιβωτός του Κόσμου © ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σήμερα στις 9:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής και τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και τις Αρχές. Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες ανέστειλαν την οικονομική ενίσχυση και την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, αντίστοιχα, χωρίς όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη να τίθεται κίνδυνος για την λειτουργία της δομής και κατ’ επέκταση της ομαλής διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενεί.

Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», διότι θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

Κιβωτός του Κόσμου: «Κλειδί» όσα συνέβαιναν στην Καλαμάτα - Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι της δομής

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν όσα καταγγέλλεται ότι συνέβαιναν στη δομή της Καλαμάτας, που άνοιξε τις πύλες της τον Αύγουστο του 2020. Εργαζόμενοι μίλησαν στην ΕΡΤ για τη δομή και όλα εκείνα που είχαν πέσει στην αντίληψή τους. Όπως αποκάλυψαν υπήρχε φόβος γύρω από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Ήταν απόμακρος χαρακτήρας και με την πλειονότητα των εργαζομένων στη δομή δεν είχε επαφή.

Στην ΕΡΤ μετέφεραν μια ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση για τον ίδιο από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισαν, έναν άνθρωπο που είχε την εικόνα ενός «νάρκισσου» και ιδιαίτερα περίεργου ανθρώπου, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι οι συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι απ’ τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο π. Αντώνιος τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ