Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος» λέει ο πάτερ Αντώνιος

Αναλυτικά οι νέες δηλώσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: «Ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος» λέει ο πάτερ Αντώνιος
Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», π. Αντώνιος © EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμου - Πάτερ Αντώνιος: «Ανυπόστατα ψεύδη οι καταγγελίες - Είμαι αγανακτισμένος»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πάτερ Αντώνιος, μετά από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Μετά την πρωινή του παρουσία στον Alpha, μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε αγανακτισμένος, καθώς όπως είπε, πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα».

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο», σημείωσε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου ζουν πολλά παιδιά. Όπως πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας. Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία».

Κιβωτός του Κόσμου: «Μας έβαζαν στην απομόνωση»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μία κοπέλα που υπήρξε φιλοξενούμενη σε δομή της Κιβωτού στην Περιφέρεια, περιέγραψε συνθήκες, με παιδιά να είναι σε απομόνωση από τα υπόλοιπα, κάθε φορά που θα έκαναν κάτι λάθος ή κακό, ενώ σημείωσε ότι αναγκάζονταν να εργάζονται σαν να είναι κανονικοί εργάτες.

«Απομόνωση ονομάζουν εκείνοι (της Κιβωτού) το γεγονός ότι μας απαγόρευαν να έχουμε οποιαδήποτε επαφή με άλλο παιδί. Εγώ για παράδειγμα ήταν ένα καλοκαίρι που πέρασα 3 μήνες στο δωμάτιό μου και είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε, σαν εργαζόμενοι κανονικά. Και κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας» ανέφερε η κοπέλα που διατήρησε την ανωνυμία της, κάνοντας λόγο για ξυλοδαρμούς και για παιδιά που βρέθηκαν στην απομόνωση ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Εχω ακούσει να χτυπούν ένα παιδί αρκετά βάναυσα. Ήταν στην απομόνωση πάνω από έναν χρόνο και δεν μιλούσε στα παιδιά. Υπήρχε πτέρυγα που είχαν ένα παιδί μόνο του. Δεν πήγαινε σχεδόν πουθενά, δεν έβγαινε, δεν μπορούσε να πάει κάπου. Μόλις τελείωνε τη δουλειά ήταν εκεί. Χωρίς νερό, χωρίς φως. Εκείνη η πλευρά του σπιτιού λειτουργούσε τότε ως αποθήκη και βάζαμε κάποια πράγματα που έφερνε ο κόσμος» σημείωσε και συνέχισε:

«Εγώ από κακοποίηση έχω δει μέχρι μία σφαλιάρα και σπρωξίματα. Εδωσε ένα χαστούκι για παραδειγματισμό. Άλλα παιδιά έχω μάθει ότι έχουν δεχτεί και σεξουαλική βία και άλλου είδους βία. Και από στελέχη και από τους παιδαγωγούς και τους υπεύθυνους».

Αλλη κοπέλα που φιλοξενούνταν στην δομή, ανέφερε μέσω των σόσιαλ: «Ολα είναι αλήθεια. Τα παιδιά περνάνε άσχημα εκεί όλη τη μέρα να τους βάζουν τιμωρίες. Είναι σαν να είσαι φυλακισμένος. Εμένα 7 χρόνια εκεί και με έλεγαν τρελή επειδή έλεγα την αλήθεια. Παρ όλα αυτά έχω φύγει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coflo7u3aeht)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ