Ελλαδα

132 εκ. ευρώ διατέθηκαν σε μαθητές και σπουδαστές για ψηφιακό εξοπλισμό

Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητής με λάπτοπ και μάσκα κατά τη διάρκεια του lockdown
Τηλεκπαίδευση - Φοιτητής με λάπτοπ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ψηφιακή Μέριμνα: Οι τρεις φάσεις του προγράμματος, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας και το σύνολο της επένδυσης

Σε τρεις φάσεις υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικού ύψους 132 εκ. ευρώ. 

Δικαιούχοι του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» ήταν μαθητές και σπουδαστές 4-24 ετών, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ η «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» σχεδιάστηκε προκειμένου να ενισχύσει α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων καθώς και β) πυρόπληκτες οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Προγράμματος, το 97% του συνόλου των εκπαιδευτικών αιτήθηκε και έλαβε την επιταγή ονομαστικής αξίας 200 ευρώ.

Το ύψος της συνολικής επένδυσης ξεπέρασε συνολικά τα 132 εκ. ευρώ και αξιοποιήθηκαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο συνολικός αριθμός των εξαργυρωμένων επιταγών ξεπέρασε τις 664.000 ενώ οι ωφελούμενοι συνολικά ανέρχονται σε περισσότερες από 292.000 οικογένειες και 163.000 εκπαιδευτικούς, που αγόρασαν συνολικά πάνω από 528.000 συσκευές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η συνολική επένδυση είχε ως στόχο α) την εξάλειψη των ανισοτήτων των μαθητών κατά την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, ώστε να επωφεληθούν ισότιμα από τον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, β) την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιταχύνθηκε ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID-19.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ