Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Αποβλήθηκαν οι τέσσερις μαθητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γροθιά σε στάση επίθεσης
Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή © Unsplash / Dan Burton

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο - Η ανακοίνωση του σχολείου και η παρέμβαση εισαγγελέα

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε σήμερα (7/11) για το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημοσιεύματα και βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά και της συμπλοκής. Η έρευνα για τις πράξεις αυτές στρέφεται κατά των προσώπων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου πρόκειται για τέσσερις μαθητές, οι οποίοι με απόφαση της διεύθυνσης αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο. Η έρευνα θα επεκταθεί όμως και προς τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Πριν από λίγες ημέρες βίντεο - ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του μαθητή είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ένας 17χρονος ξεκίνησε να γρονθοκοπεί έναν συμμαθητή του, τον οποίο κρατούσε σφιχτά ένας φίλος του. Τότε, άλλοι μαθητές που βρίσκονταν στο προαύλιο επιτέθηκαν στον 17χρονο και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να διακομισθεί σε ιδιωτική κλινική με σπασμένο σαγόνι όπου χρειάστηκε ράμματα στο πρόσωπο για να σταματήσει η αιμορραγία του. Ο νεαρός, ο οποίος ξεκίνησε τον καυγά, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, με τους γονείς των μαθητών να καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα ξεφεύγουν στο εν λόγω κολλέγιο.

Κατά άλλη πηγή, η αντιπαράθεση μεταξύ δύο μαθητών του ιδιωτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, αλλά κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες, εξελίχθηκε σε συμπλοκή εντός της αυλής του Λυκείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, από τέσσερις άλλους μαθητές που ενεπλάκησαν, όταν ξεκίνησε ο διαπληκτισμός. 

Η διεύθυνση του σχολείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη δημοσιοποίηση «εσφαλμένων και ελλιπών πληροφοριών», όπως τις χαρακτηρίζει, κάνει λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό βίας ανάμεσα σε μαθητές Λυκείου, που παρόμοιό του δεν έχει συμβεί ποτέ στα 135 χρόνια λειτουργίας του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ», ενώ ενημερώνει πως οι τέσσερις μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό ασκώντας σωματική βία αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ