Ελλαδα

Κακοκαιρία EVA: Σε ποιες περιοχές προκάλεσε προβλήματα

Η πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα (7/11)

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απάντληση υδάτων από κατοικία μετά την κακοκαιρία στην Αθήνα
Απάντληση υδάτων από κατοικία μετά την κακοκαιρία στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Προβλήματα από την κακοκαιρία EVA - Πάνω από 100 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία EVA επηρέασε τις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα, όπως συνέβη στον Πειραιά όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Συνολικά 108 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το πρωί, Σάββατο 5 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα το απόγευμα, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων. 

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία EVA ανά περιοχή

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις από τις ακόλουθες περιοχές:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, 59 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για αντλήσεις υδάτων, 31 για κοπές δέντρων, 7 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 για απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 8 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 5 για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 10 κλήσεις, εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου 12 κλήσεις, εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 11 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 2 κλήσεις για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.

Η πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα (7/11)

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22-23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται να είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές και κατά βάση ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στην αρχή του εικοσιτετραώρου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία EVA σχημάτισε ένα σύννεφο, το λεγόμενο «shelf cloud», στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ