Ελλαδα

Εικονική πτήση με F16 στη Λάρισα: Πολίτες γίνονται πιλότοι χάρη σε προσομοιωτή (βίντεο)

Το κοινό δοκίμασε μέσω virtual reality την εκπαίδευση των Ελλήνων Ικάρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξομοιωτής πτήσης δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Λάρισας να δοκιμάσουν την εμπειρία των αιθέρων στην 110 Πτέρυγα Μάχης.
Eξομοιωτή πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποίησε το κοινό στη Λάρισα © YouTube screen shot

Εξομοιωτής πτήσης δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Λάρισας να δοκιμάσουν την εμπειρία των αιθέρων στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου οι εορτασμοί της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα με πλήθος εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, και συγκεκριμένα μέχρι την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Ήδη από νωρίς το πρωί πολλά σχολεία επισκέπτονται τους χώρους της 110 ΠΜ για ξενάγηση.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις λαμβάνει χώρα από σήμερα το πρωί στο Αεροδρόμιο της 110ΠΜ και αφορά την διάθεση εξομοιωτή πτήσης Α/Φ F-16 (Virtual Reality) για χρήση από το κοινό, στο υπόστεγο στατικής έκθεσης Α/Δ 110 Π.Μ. Πτητικές επιδείξεις Αερομοντέλων και Αεραθλητικών Ενώσεων στο Α/Δ 110 Π.Μ.

Στους συγκεκριμένους εξομοιωτές, οι Έλληνες «Ίκαροι» εκπαιδεύονται και βελτιώνουν τις τακτικές τους στις αεροπορικές επιχειρήσεις αξιοποιώντας και δοκιμάζοντας νέα συστήματα. Σε όλες τις σύγχρονες Αεροπορίες ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης γίνεται στους εξομοιωτές.

Οι χειριστές δηλαδή εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες, που ξεπερνούν το 95%. Μέσα από τις εικονικές αυτές πτήσεις, αντιμετωπίζουν στο κόκπιτ και στην οθόνη του εξομοιωτή σχεδόν ό,τι θα αντιμετώπιζαν και όταν θα βρίσκονταν στο κανονικό πιλοτήριο.

Το onlarissa.gr είχε την ευκαιρία να καταγράψει πτήση με F-16 μέσω εξομοιωτή.

Virtual reality οδηγηση F-16 στην 110 Πτέρυγα Μάχης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ