Ελλαδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ήθελε να μιλάει στα παιδιά απουσία των καθηγητών

Δείτε τι έλεγε σε συνέντευξή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ήθελε να μιλάει στα παιδιά απουσία των καθηγητών
Βασίλης Παπαθεοδώρου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Στις ομιλίες μου στα σχολεία το ιδεώδες θα ήταν να φεύγουν οι καθηγητές» - Η εφαρμογή που κατέβαζε τα βίντεο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συγγραφέα, βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

«Η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της υπηρεσίας», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες προέκυψε ότι φαίνεται να μη σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη υπόθεση».

Παπαθεοδώρου: «Το ιδεώδες θα ήταν να φεύγουν οι καθηγητές»

Ο συγγραφέας είχε πλούσια δράση σε σχολεία όλης της χώρας, τα οποία επισκεπτόταν και συνομιλούσε με εκατοντάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Σύμφωνα με το Star, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Όταν πηγαίνω στα σχολεία, βεβαίως η επικοινωνία για εμένα είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά, να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πούνε. Θα θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία αρκετές φορές είναι και κάπως προκλητικά, να τα τσιγκλήσω τα παιδιά, να βγάλουν αυτό που έχουν από μέσα τους. Και, βεβαίως, το πρώτο που τους λέω είναι ότι ''ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας'', το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».

Στην ίδια συνέντευξη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων χαρακτήριζε μπλεγμένη τη νέα γενιά και αποκάλυπτε ότι συνομιλούσε συχνά στο Facebook ή στο τηλέφωνο με μαθητές λυκείου, για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

«Σίγουρα είναι μια μπλεγμένη γενιά, το ίντερνετ και τα social media έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή μας και τη ζωή τους, όπου μιλάμε πλέον για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά μέσω Facebook, με άλλα παιδιά επικοινωνώ και τηλεφωνικά. Μιλάμε για παιδιά λυκείου, έτσι; Θέλω μετά να με γνωρίσουν και πιο προσωπικά, να συζητήσω και πιο προσωπικά πράγματα μαζί τους. Θέλουν έναν κατά κάποιον τρόπο μεγαλύτερο φίλο, να του πουν διάφορα πράγματα».

Παπαθεοδώρου: Ξ εφαρμογή «e-mule» που κατέβαζε τα βίντεο με παιδική πορνογραφία

Στο μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε την διαδικτυακή εφαρμογή «e-mule» για να κατεβάζει τα βίντεο που, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, η οποία μίλησε στο Mega η εφαρμογή αυτή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο, απλά η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY