Ελλαδα

«Ήθελε πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό για συγγραφή βιβλίου», υποστηρίζει ο δικηγόρος του Παπαθεοδώρου

«Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ο δικηγόρος του συγγραφέα μίλησε για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του πελάτη του

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης και προφυλάκισης του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου μίλησε ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία, ούτε υπήρξε καμία εξωτερίκευση κακοποιητικής συμπεριφοράς εκ μέρους του», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργόπουλος. Μάλιστα, εξέφρασε την απέχθειά του για το συγκεκριμένο υλικό.

«Ο συγγραφέας απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω υλικό μέσω μιας εφαρμογής, στην οποία ανεβαίνουν βίντεο, τραγούδια και ταινίες, αλλά και παράνομο υλικό», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το download του υλικού δεν έγινε επιλεκτικά, καθώς «ο συγγραφέας ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή βιβλίου σε σχέση με τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, πάντοτε με καταγγελτικό χαρακτήρα και για παιδαγωγικούς σκοπούς».

«Δεν είχε αντιληφθεί ότι η πράξη του αυτή αποτελεί κακούργημα», κατέληξε ο δικηγόρος του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές εντόπισαν στην κατοχή του συγγραφέα περισσότερα από 100 βίντεο, με σκληρό πορνογραφικό υλικό, με παιδιά κάτω των 12 ετών.