Ελλαδα

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν έχει φύγει από την Αθήνα, είναι ξανά φτωχός»

Τι είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη δίκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η αναφορά του δικηγόρου του για την οικονομική κατάσταση του ηθοποιού

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε τόσο στην ψυχολογική όσο και στην οικονομική κατάσταση του ηθοποιού σημειώνοντας πως «παρά τα όσα ακούστηκαν για μετακόμιση του Πέτρου στο χωριό του στα Γιάννενα, ο ίδιος μαζί με όλη του την οικογένεια παραμένει στο σπίτι του στην Αθήνα, ζώντας ακόμα και έξω σαν σε φυλακή».

«Γνωρίζει ότι τα έχει χάσει όλα» ενώ τόνισε πως «όταν ξεκίνησε αυτή τη δουλειά ήταν φτωχός, τώρα που τελείωσε αυτή η δουλειά είναι πάλι φτωχός».

Σχετικά με το όσα έχουν ακουστεί για τη στενή συνεργάτιδα του ηθοποιού που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως «είναι απίστευτο που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η συνεργάτιδά του κακοποιήθηκε και εκείνη από τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Όσον αφορά την δικαστική συνέχεια είπε πως «μετά την ανάγνωση των εγγράφων, πάμε σε εξέταση μαρτύρων, ενώ όλοι όσοι θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής του είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Οκτωβρίου το ΜΟΔ προχώρησε στην εξέταση των ηθοποιών Ζέτας Μακρυπούλια, Ράνιας Σχίζα και Τάσσου Χαλκιά μετά την απόφασή του να απορρίψει το αίτημα επιστροφής ενόρκου που αντικαταστάθηκε, το οποίο υπέβαλε η πλευρά της μίας από τις τρεις καταγγέλουσες σεξουαλική βία από τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι τρεις ηθοποιοί, καθώς και άλλοι δύο μάρτυρες από τον χώρο του θεάτρου που ήδη έχουν καταθέσει, κλήθηκαν μετά από πρότασης της εισαγγελέως έδρας ή αίτημα της υπεράσπισης προς έλεγχο γεγονότων που έχει επικαλεστεί η πρώτη ηθοποιός η οποία καταγγέλλει βιασμό της το 2008, στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Ήβη», κατά την διάρκεια ραντεβού της για αντικατάσταση ρόλου στο έργο «Κουζίνες», στο οποίο συμμετείχαν οι τρεις ηθοποιοί που κατέθεσαν σήμερα.