Ελλαδα

Κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Εικόνες από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που ισοπεδώθηκε από τον βράχο

Πώς έγινε η τραγωδία με θύμα μια 45χρονη τουρίστρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποκολλήθηκε βράχος καταπλακώνοντας ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ιεράπετρα
Αποκολλήθηκε βράχος καταπλακώνοντας ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ιεράπετρα © cretapost.gr

Ιεράπετρα: Βράχος ισοπέδωσε ενοικιαζόμενα δωμάτια – Αναζητούσαν μητέρα και γιο στα συντρίμμια

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν εικόνες από το σημείο που μια 45χρονη γυναίκα από την Τσεχία έχασε τη ζωή της, όταν βράχος αποκολλήθηκε καταπλακώνοντας το ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου έμενε με την οικογένειά της.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, στο δρόμο προς τη Σητεία.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Posted by Μανώλης Γεωργαλάκης on Saturday, October 29, 2022

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη», πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν αρχικά 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα ενώ συνέδραμαν ακόμη 23 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με οκτώ οχήματα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι διασώστες χρειάστηκαν πέντε ώρες για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν την άτυχη γυναίκα.

Το παιδί της και ο σύζυγός της μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Εικόνες που δημοσιεύει το cretapost από το σημείο της τραγωδίας στην Κρήτη

kriti6
kriti2
kriti3
kriti4
kriti5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ