Bluegr Hotels and Resorts
Ελλαδα

Bluegr Hotels and Resorts: Όταν η πολυτέλεια συναντά την βιωσιμότητα

Aυθεντική ελληνική κουλτούρα και πολιτισμός, κρητική φιλοξενία και μυστικά κορυφαίας γαστρονομίας
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

bluegr Hotels and Resorts: Minos Beach Art hotel, Minos Palace hotel & suites, Candia Park Village, Life Gallery Athens και Sunprime Miramare Park suites & villas παρέχουν πολυτελείς υπηρεσίες σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Περπατώντας ξυπόλητος μπροστά στο απέραντο γαλάζιο, συνδέσου με τη φύση, την τέχνη και τον εαυτό σου. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να αποδράσεις, να ανακαλύψεις την αυθεντική ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό, να βιώσεις την κρητική φιλοξενία-και όχι μόνο- να δοκιμάσεις τα μυστικά της γαστρονομίας, αλλά κυρίως να ζήσεις ξεχωριστές στιγμές που θα θυμάσαι για τα επόμενα χρόνια, κάθε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας bluegr Hotels and Resorts είναι ιδανικός προορισμός για σένα. Μοναδικό design, αισθητική και αύρα που θα θυμάσαι σίγουρα για πάντα. H Τζίνα Μαμιδάκη έχοντας όραμα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον εμπνέοντας τις επόμενες γενιές και φροντίζοντας για την τοπική κοινωνία, ίδρυσε, με αγάπη, την ιδιωτική οικογενειακή επιχείρηση bluegr Hotels and Resorts, η στρατηγική της οποίας βασίζεται σε 4 πυλώνες: βιώσιμο μέλλον, αλληλεγγύη & εθελοντισμός, πολιτιστική κληρονομιά και περιβαλλοντική συνείδηση.

Στην Κρήτη συναντάμε τα Minos Beach art hotel -μέλος των Design Hotels, Minos Palace hotel & suites και Candia Park Village τοποθετημένα στον γραφικό κόλπο του Μιραμπέλλου, κοντά στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, στην Αθήνα υπάρχει στην περιοχή της Εκάλης το boutique design ξενοδοχείο 5 αστέρων Life Gallery Athens και στην Ρόδο το Sunprime Miramare Park suites & villas. Αυτά τα ιδιαίτερα θέρετρα φυσικού κάλλους και μοντέρνου στιλ παρέχουν για περισσότερα από 50 χρόνια εξατομικευμένες εμπειρίες και πολυτελείς υπηρεσίες σε ένα βιώσιμο, αυθεντικό, χαλαρωτικό, ζεστό περιβάλλον, σεβόμενα τον πλανήτη. Έχοντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για ηθικές, υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές συμπεριλαμβανόμενων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων και διαδικασιών μέτρησης και αναφοράς των αποτελεσμάτων, η bluegr καθοδηγείται από θεμελιώδεις αξίες όπως αυθεντικότητα, σεμνότητα και πάθος.

Minos Beach art hotel

Ηθικό Επιχειρείν το άλφα και το ωμέγα

Ήθος, πάθος και δικαιοσύνη, αποτελούν επίσης βασικές αξίες για την bluegr, η οποία γίνεται πρεσβευτής της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του ελληνικού φυσικού πλούτου. Δεσμεύεται ακόμη, υιοθετώντας τις πρακτικές του Ηθικού Επιχειρείν να λειτουργεί με ακεραιότητα και σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (ένοικοι, εργαζόμενοι, προμηθευτές, τοπική κοινωνία, τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικές και τοπικές αρχές κ.ά.). Η bluegr φροντίζει μάλιστα για την εκπαίδευση των εργαζομένων, την ανάπτυξή τους και την παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και για την έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους, ενώ κατέχει τη πιστοποίηση “We do local” δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά κρητικά προϊόντα και προσφέροντας στους επισκέπτες ένα garden-to-table concept.

Καινοτομία και εξωστρέφεια is the key

Παράλληλα, θεμελιώδες στοιχείο της εταιρείας είναι το πάθος για καινοτομία, συνεχή εξέλιξη και εξωστρέφεια. Η κατάκτηση της επιτυχίας απαιτεί να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των πελατών σου, να εξελίσσεσαι και να σχεδιάζεις καινοτόμα τουριστικά πακέτα παροχών, πάντα με γνώμονα την ελληνική φιλοξενία, την αυθεντικότητα και την αειφόρα αξιοποίηση των αγαθών που απλόχερα προσφέρει η μεσογειακή γη. Η αξιοπιστία της bluegr Hotels and Resorts έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, μέσω σχεδίων συνεχούς επιχειρησιακής ανάπτυξης, εξωτερικών συνεργασιών και χρηματοδοτούμενων projects, φροντίζοντας μέσα από το έργο της να μεταδώσει τη φιλοσοφία της έως την άκρη του πλανήτη. 

Minos Palace hotel &suites

Βlue philosophy με υπεύθυνο επιχειρείν και αειφορία

Η κατάκτηση της επιτυχίας δεν είναι απλή υπόθεση. Και για την bluegr ισοδυναμεί με την εμπιστοσύνη και την καλή σχέση της, τόσο με τους πελάτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία, όσο και με το φυσικό περιβάλλον. Αυτό που κάνει τη bluegr Hotels and Resorts να ξεχωρίζει είναι πως έχει καταφέρει να συνδυάσει την πολυτέλεια της φιλοξενίας με τις αρχές της βιωσιμότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς να υποβαθμίσει την ποιότητα των παροχών της. Οι πρακτικές της αειφόρου λειτουργίας της, φανερώνονται από την ενσωμάτωση στρατηγικών κυκλικής οικονομίας και υπεύθυνης διαχείρισης αποβλήτων στο λειτουργικό της. Ενδεικτικά, η εταιρεία έχει καταργήσει τα πλαστικά προϊόντα κατά 80% στις εγκαταστάσεις της ενώ χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιοδιασπώμενα προϊόντα υγιεινής. Mε μότο τους το «be green» και ότι καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στον πλανήτη, έχει υιοθετήσει και εδραιώσει μια περιβαλλοντική κουλτούρα που εφαρμόζεται σε κάθε ξενοδοχείο της.

Extra info: Παρακολουθούν προσεκτικά την διαδικασία της ανακύκλωσης στα ξενοδοχεία τους, απαριθμώντας και μετρώντας όλα τα ανακυκλωμένα υλικά επιμελώς, ώστε να μπορούν να συγκρίνουν την πρόοδό τους με αυτή των προηγούμενων ετών, να θέτουν στόχους και να συνεχίζουν να βελτιώνονται.

bluegr Hotels & Resorts

Η συμβολή της κοινωνικής δράσης

Η έννοια της αλληλεγγύης, είναι ενταγμένη στην φιλοσοφία της εταιρείας μιας και διατηρεί στενή σχέση και με τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Η bluegr επενδύει σε μακροχρόνιες συνεργασίες με φορείς που το έργο τους συνάδει με τις αξίες της, εμπνέοντάς τους ταυτόχρονα να συμμετάσχουν και στην υποστήριξη εθελοντικών δράσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Γι' αυτό και πρόσφατα διόρισε μια μικρή ομάδα «Πολιτιστικών Πρεσβευτών» (culture ambassadors) σε κάθε ξενοδοχείο της, ο ρόλος των οποίων είναι να εκφράζουν μέσα από τις πράξεις τους το DNA της εταιρείας, να γίνουν πρεσβευτές της κληρονομιάς της και να ενεργούν ως «πράκτορες» που προωθούν την υπευθυνότητα και τη συμμετοχή στα κοινά.

Η υποστήριξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού, η μετάδοση γνώσης και η στήριξη της αέναης παιδείας πραγματοποιούνται με αρωγό το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, το οποίο ιδρύθηκε από την κα Τζίνα Μαμιδάκη ως φόρος τιμής στους γονείς της. Μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει τον Κήπο Γλυπτικής ή αλλιώς Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel, που απαριθμεί περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση και αποτελεί έναν τόπο έκφρασης και φιλοξενίας έργων τέχνης σύγχρονων ανερχόμενων καλλιτεχνών, ξενάγησης αλλά και εκπαίδευσης των μικρών φίλων.

Η bluegr έχει πραγματοποιήσει συμμετοχές σε φιλανθρωπικούς δρομικούς αγώνες, αιμοδοσίες, πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών βιβλιοθηκών σε δημοτικά σχολεία του Αγίου Νικολάου, συνεργασίες με το Branding Heritage, τη We4All,τους We Dive We Clean, τους Very young contemporary art (έχουν σχεδιάσει ένα εμπνευσμένο παιχνίδι, τον Περίπατο της Χελώνας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και το Άλμα Ζωής. Όλα αυτά, παράλληλα με τη διοργάνωση της εβδομάδας εθελοντισμού στην Κρήτη (στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθησαν πολιτιστικές δράσεις στα ξενοδοχεία της, δωρεές, ομιλίες ευαισθητοποίησης, καθαρισμοί βυθών και δασικής έκτασης, εργαστήριο και έκθεση υφαντικής, αλλά και βιωματικές δράσεις σε σχολεία), προωθούν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, την σύγχρονη τέχνη και καλλιεργούν την εθελοντική συνείδηση στις επόμενες γενιές.

bluegr Hotels & Resorts

Τα πάντα για τη βιωσιμότητα

Η bluegr ενισχύει το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλει στην επίτευξη του 8ου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης - SDG (καλές θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη) της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Από το 2016, υποστηρίζει το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UNGC), υιοθετώντας τις 10 αρχές του σχετικά με ανθρώπινα δικαιώματα, όπως την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς ενώ εφαρμόζει και το Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, ένα παγκόσμιο πρότυπο που επισημαίνει το ρόλο του οργανισμού ως υπεύθυνου μέλος της κοινότητας, υιοθετώντας την ηθική προσέγγιση ως τον καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησης των μακροπρόθεσμων συμφερόντων των ενδιαφερομένων μερών τους και εφαρμόζοντας τις πρακτικές ESG.

Αν θέλεις κι εσύ να βιώσεις μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας και να γίνεις μέτοχος στην ενεργή δράση βιώσιμης ανάπτυξης, κάνε την κράτησή σου εύκολα και γρήγορα, εξασφαλίζοντας μία άνετη, πολυτελή και αξέχαστη διαμονή σε τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα.

bluegr Hotels & Resorts

Δειτε περισσοτερα