Ελλαδα

Οι δράστες θα πληρώσουν τις ζημιές που έκαναν σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Η αντίδραση του δήμου της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη  - Καταστροφές στον χώρο εντός και εκτός του σχολείου
Επίθεση σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη - Καταστροφές στον χώρο εντός και εκτός του σχολείου © thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη: Ζημιές σε ΕΠΑΛ και η πληρωμή τους από τους συλληφθέντες για την επίθεση - Η ανάρτηση της αντιδημάρχου

Οι 10 δράστες της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν. Οι συλληφθέντες για την επίθεση στο ΕΠΑΛ είναι ηλικίας 14 έως 19 ετών και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους. 

«Η μαγκιά αυτή τη φορά δεν θα είναι τσάμπα» αναφέρει η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ιωάννα Κοσμοπούλου, σε σχετική της ανάρτηση, σημειώνοντας ότι οι δράστες της επίθεσης «τα έσπαγαν χωρίς να τους νοιάζει τι θα βρουν οι συμμαθητές τους την επόμενη ημέρα».

Συλλήψεις ανηλίκων για βανδαλισμό στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη | 17/10/2022 | ΕΡΤ

«Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα νέων παιδιών (μαθητές του ίδιου του σχολείου οι περισσότεροι) μπήκε σε ένα από τα κτίρια του σχολικού συγκροτήματος του “Ευκλείδη” και τα έκανε γυαλιά – καρφιά κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Το σχολείο είχε συναγερμό ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, που τοποθετήσαμε την Άνοιξη μετά από προηγούμενη επίθεση βανδαλισμού. Κι ενώ ο συναγερμός χτυπούσε και με αστυνομικό τμήμα να εδρεύει στην απέναντι γωνία, οι νεαροί τα έσπαγαν. Τα έσπαγαν χωρίς να τους νοιάζει τι θα βρουν την άλλη μέρα οι συμμαθητές τους, τι θα βρουν αυτοί οι ίδιοι. Οι διευθυντές των σχολείων για μία ακόμη φορά σε κατάσταση σοκ. Αυτήν τη φορά 10 άτομα συνελήφθησαν (προφανώς λόγω του συναγερμού δεν πρόλαβαν να διαφύγουν), άρα οι γνωστοί-άγνωστοι απέκτησαν επιτέλους ονοματεπώνυμο.

» Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του αντέδρασε άμεσα και έπραξε τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος εντός 2 ημερών και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. Ποιος όμως πληρώνει τον βαρκάρη; Αυτήν τη φορά, μετά την πλήρη αποτίμηση των ζημιών, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αναλογεί στην περιουσία των πολιτών. Γιατί η μαγκιά δεν είναι τζάμπα. Πρέπει να πληρώνεται. Η κοινωνία μας δεν πρέπει να επιδεικνύει την παραμικρή ανοχή στον βανδαλισμό και την καταστροφή σχολείων από τα ίδια της τα σπλάχνα χωρίς λόγο και αιτία. Και δυστυχώς ο βανδαλισμός στα σχολεία είναι ένα νέο σημείο των καιρών», έγραψε στο Facebook η Ιωάννα Κοσμοπούλου. 

Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα νέων παιδιών (μαθητές του ίδιου του σχολείου οι περισσότεροι) μπήκε σε ένα από τα...

Posted by Ιωάννα Κοσμοπούλου on Saturday, October 22, 2022

Εκτεταμένες καταστροφές στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη

Οι εκτεταμένες καταστροφές στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη και το 15ο και το 14ο ΕΠΑΛ, σημειώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου, όταν τουλάχιστον δέκα νεαροί εισήλθαν στο εσωτερικό του συγκροτήματος και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Οι δέκα νεαροί που συνελήφθησαν από την αστυνομία και άλλα άτομα που ίσως να κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, είναι ότι τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης έδωσαν «μάχη» με το πρώτο φως του ήλιου, για να καταφέρουν να επαναφέρουν το σχολείο σε μία «νορμάλ» κατάσταση και να λειτουργήσει με ασφάλεια δύο ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας από 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Καταστροφές στο 15ο ΕΠΑΛ Ευκλείδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ