Ελλαδα

Πάτρα: Ηλικιωμένος ασελγούσε σε βάρος του ανήλικου ανιψιού του

Με διανοητική υστέρηση το παιδί - Η κατάθεση του 25χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί με αρκουδάκι στα χέρια με φόντο σκιά που παραπέμπει σε κακοποίηση
© Pixabay / Alexas_Fotos

Πάτρα: Υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο από τον ηλικιωμένο θείο του - Η κατάθεση στο δικαστήριο και το ξέσπασμα της θείας

Νέα υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου αποκαλύφθηκε στην Πάτρα. Ηλικιωμένος θείος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί. Ο ηλικιωμένος ήδη εκτίει την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση. 

Σύμφωνα με το pelop.gr, σε λίγες ημέρες αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος, λόγω της μείωσης των ποινών σε αυτού του είδους τα αδικήματα από τον τελευταίο ποινικό κώδικα. Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών τη Δευτέρα (17/10) από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Ο ηλικιωμένος ασελγούσε σε βάρος του ανιψιού του, που έχει διανοητική υστέρηση, από την ηλικία των 14 ετών και για διάστημα τριών χρόνων περίπου.

Πάτρα: Τι κατέθεσε ο 25χρονος -σήμερα- στο δικαστήριο - «Με κατέστρεψε σαν άτομο»

Ο 25χρονος σήμερα νεαρός περιέγραψε στο δικαστήριο όσα βίωσε από τον θείο του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, εκμεταλλευόμενος τη διανοητική του υστέρηση, το απομόνωνε σε διάφορους χώρους και ασελγούσε σε βάρος του. 

«Με κατέστρεψαν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα» είπε ο νεαρός στο δικαστήριο, που επικαλέστηκε αισθήματα ντροπής, φόβου και ψυχολογικής πίεσης από τον θείο του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στην ερώτηση, γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η αδελφή του δράστη διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση του νεαρού με τον ηλικιωμένο θείο του. «Του κατακρεούργησε την ψυχή. Τον χρησιμοποίησε με τον πιο ελεεινό τρόπο, τον βίαζε κατ΄ εξακολούθηση ο παλιόγερος» είπε στο δικαστήριο η θεία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο, παραδεχόμενος όσα είχε κάνει. «Είναι φυσιολογικά αυτά; Έχετε συναίσθηση τι κάνατε στο παιδί;» τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Έκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει» απάντησε ο ηλικιωμένος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ