Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τέλος σε «χαιρετισμούς και χειροκροτήματα» μετά τη νέα πρόκληση Κ. Πλεύρη

Η ανακοίνωση της προέδρου του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, κρατώντας βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά και κρατά στο άλλο χέρι το βιβλίο του Ι. Μεταξά© EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο χαιρετισμός στο δικαστήριο και η απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου

Μετά την επανάληψη του ναζιστικού χαιρετισμού από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, ανακοίνωσε ότι πλέον «δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα και χειροκρότημα».

Συγκεκριμένα, η Σοφία Πανουτσακοπούλου αμέσως μόλις επανήλθε στο δικαστήριο, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, είπε πως η ίδια δεν είδε τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να χαιρετά και πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων. Όπως τόνισε η πρόεδρος: «Με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα». Συμπλήρωσε δε πως «από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα».

Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι»

Για ακόμη μία φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά σήμερα (17/10) μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Αυτή τη φορά, κρατούσε στα χέρια του το βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, έλαβε το λόγο και μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς», ενώ χαιρέτισε ναζιστικά δηλώνοντας -κατά πληροφορίες- υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προσκομίζει στην έδρα έγγραφα
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προσκομίζει στην έδρα έγγραφα © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ