Ελλαδα

Κλέλια Πανταζή για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Τον είχα σαν παράδειγμα» (βίντεο)

Τα συγκινητικά λόγια της πρώην αθλήτριας της γυμναστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με το ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με το ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος © EUROKINISSI

Το αντίο από την Κλέλια Πανταζή στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη - Η γνωριμία τους στο Ολυμπιακό Χωριό και το ήθος του Ολυμπιονίκη του τάε κβο ντο

Το δικό της ξεχωριστό αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη είπε η Κλέλια Πανταζή. Ο Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο πέθανε από το καρκίνωμα NUT σε ηλικία 42 ετών. Η πρώην αθλήτρια της γυμναστικής μίλησε για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

«Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ να μιλήσω έτσι για τον Αλέξανδρο, έχει σκάσει σαν "βόμβα" η είδηση και ακόμα προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε» είπε.

Και συνέχισε: «Τον Αλέξανδρο τον γνώρισα την ημέρα που πήρα το Ολυμπιακό μου μετάλλιο, καθώς το βράδυ πήγαμε για τη συνέντευξη στο στούντιο της ΕΡΤ και εκεί έπαιξαν την ανασκόπηση της ημέρας με τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών. Εκεί είδα σε βίντεο ένα παλικάρι πεσμένο στο ταπί του αγώνα να φωνάζει "έσπασε, μαμά μου, έσπασε"».

«Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να πάω να τον βρω στο Ολυμπιακό χωριό, να προσπαθήσω με την παιδικότητα μου να του περάσω λίγη χαρά και να νιώσει καλύτερα» θυμάται.

«Ήταν όλη η στάση ζωής που είχε… Το ήθος του, η γενναιοδωρία του. Συνομιλούσαμε και λέγαμε τι ωραία που τα είπε εκεί ή στο άλλο και προσπαθούσε ο ένας να αντιγράψει τον άλλον. Τον είχα σαν παράδειγμα σε πολλά πράγματα» ανέφερε επίσης η Κλέλια Πανταζή για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

«Προσπαθώ να τον κάνω εικόνα να κάθεται και να γράφει, να να οργανώνει τη σκέψη του για να αφήσει όλο αυτό το σημείωμα σε εμάς. Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν για εκείνον, για την γυναίκα του, για τα παιδιά του. Έχω γιο στην ηλικία του Αλέξανδρου και καταλαβαίνω την αγωνία του να θέλει να κερδίσει μέρα παραπάνω για να μπορέσει να ζήσει περισσότερο τα παιδιά του και να έχουν αναμνήσεις από εκείνον» πρόσθεσε η Κλέλια Πανταζή.

«Εύχομαι να γίνει η επιθυμία του πράξη. Τα ολυμπιακά μετάλλια μαζί με τις δάδες που προσφέρει η οικογένεια να πιάσουν τόπο. Και τα μετάλλια να επιστρέψουν στα παιδιά του» κατέληξε η Κλέλια Πανταζή για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Η Κλέλια Πανταζή για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη : "Ήταν ο μεγάλος αδερφός που δεν είχα"

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.