Ελλαδα

Μητέρα δύο παιδιών το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Οι δηλώσεις του συζύγου της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Κρήτη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Αγία Πελαγία - Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ποια είναι η 49χρονη που εντοπίστηκε νεκρή στη θάλασσα - Οι προσπάθειες του συζύγου της να την εντοπίσει

Μια 49χρονη, μητέρα δύο παιδιών, είναι το δεύτερο θύμα της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε το πρωί του Σαββάτου την Αγία Πελαγία στην Κρήτη και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε όλη την παράκτια περιοχή.

Πρόκειται για την Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα η οποία θα κηδευτεί στο Γάζι, σύμφωνα με το neakriti. Η κηδεία της θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι στις 3:30 το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου.

Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε από τον ίδιο τον άνδρα της που βούτηξε στα λασπόνερα, εκεί όπου την παρέσυρε ο ορμητικός χείμαρρος και την εντόπισε το drone της πυροσβεστικής.

Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη
Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

«Δεν το περίμενε κανείς αυτό το πράγμα. Φύγανε να έρθουν να κάτσουν 2-3 ώρες να μαζέψουν πέντε σακούλες, σκουπίδια, πέντε χαρτόνια, είδαν τον καιρό να βρέχει, είδαν το νερό να έρχεται εκεί που δουλεύουν, από εκεί ερχόταν το νερό, και φύγανε. Έπρεπε να φύγουν πιο γρήγορα», δήλωσε ο σύζυγος του θύματος Μιχάλης Σηφάκης.

Την είδηση του εντοπισμού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αρτοποιός. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «η σορός εντοπίστηκε στα βράχια σε παρακείμενη παραλία της Αγίας Πελαγίας. Έχει ανασυρθεί, την έχουν περισυλλέξει και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Είναι στο σημείο οι συγγενείς και οι οικείοι της αγνοούμενης που αναζητάμε».

Κακοκαιρία στην Κρήτη
© EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Ο σύζυγος της 49χρονης που ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Ο σύζυγος της 49χρονης που ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα © EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

O σύζυγος της αγνοούμενης σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ είπε πως την εντόπισε από μακριά. «Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Αρχικά νόμιζαν πως είναι μαξιλάρι, αλλά ήταν πολλά τα σκουπίδια. Εγώ επέμενα… Όταν έφτασαν, εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», είπε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, neakriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ