Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Αγωνία για την αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία - «Μόνο να βρεθεί ζωντανή», παρακαλεί ο σύζυγός της

Επέβαινε στο όχημα του 50χρονου που εντοπίστηκε νεκρός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητα, κλαδιά και αντικείμενα στη θάλασσα μετά την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου στην Κρήτη
Το αυτοκίνητο που επέβαινε η γυναίκα κατέληξε στη θάλασσα © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Αγία Πελαγία - Κρήτη: Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία - Ο σύζυγός της στο σημείο των ερευνών 

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη για τον εντοπισμό της γυναίκας που αγνοείται μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε νωρίτερα σήμερα Σάββατο (15/10) το Ηράκλειο. Η γυναίκα επέβαινε στο όχημα του 50χρονου που εντοπίστηκε νεκρός. Το όχημα φέρεται να παρασύρθηκε από χείμαρρο και να έπεσε στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 50χρονος που ανασύρθηκε νεκρός, πήγαινε στην Αγία Πελαγία μαζί τη γυναίκα προκειμένου να ανοίξουν το σπίτι του και να το καθαρίσουν, αλλά και για να καθαρίσουν το οικόπεδο από τα χόρτα, διαδικασία που θα «έπαιρνε» περίπου δύο ώρες.
Κατά τη συνομιλία με τη σύζυγό του, φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει, ενώ όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε». Ο 50χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο. 

Ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας μίλησε στο neakriti.gr: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα. Ήρθαμε με τον γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο».

Μαρτυρία συζύγου αγνοουμένης στην Αγία Πελαγία

Κρήτη - Αγία Πελαγία: «Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 100 ετών»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο ethnos.gr και τον δημοσιογράφο Κώστα Ασημακόπουλο, υποστήριξε ότι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί είναι «η χειρότερη των τελευταίων 100 ετών». «Στην Αγία Πελαγία που βρίσκομαι η κατάσταση είναι τραγική. Η καταστροφή είναι μεγάλη και οι ζημιές τεράστιες αλλά αυτή την ώρα προέχει η προστασία των πολιτών. Δυστυχώς, θρηνούμε την απώλεια ενός συμπολίτη μας και αναζητούμε μία γυναίκα που είναι αγνοούμενη. Είναι δύσκολες οι στιγμές. Επιχειρούν δύτες για τον εντοπισμό της. Μιλώντας με καθηγητές που έχουν συγκεντρώσει μετεωρολογικά στοιχεία σας μεταφέρω ότι μου είπαν: Τέτοια ύψη βροχής και τόσο μεγάλη ένταση δεν είχε δει η Κρήτη τα τελευταία 100 χρόνια. Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, να πειθαρχούν στις οδηγίες των Αρχών. Προέχει η προστασία των ανθρώπων και των ζώων».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, προσπάθειες να δεθούν και να ρυμουλκηθούν τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κάνει η ΕΜΑΚ στην Αγία Πελαγία. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση οχημάτων προς το παραλιακό τμήμα της Αγίας Πελαγίας, ενώ όλοι οι αστυνομικοί του ΑΤ Μαλεβιζίου κλήθηκαν εκτάκτως για να αναλάβουν δράση για τα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι αστυνομικοί, μαζί και με άλλες δυνάμεις, περιφρουρούν σπίτια και καταστήματα των οποίων έχουν σπάσει πόρτες και τζαμαρίες, υπό το φόβο πλιάτσικου, καθώς είναι εκτεθειμένα εμπορεύματα και υπάρχοντα.

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Έχουμε δύσκολο βράδυ μπροστά μας» - Η νέα έκκληση του δημάρχου Μαλεβιζίου

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων απευθύνει εκ νέου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας κυρίως από τα διοικητικά όρια του Δήμου και κυρίως την περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μενέλαου Μποκέα:

«Το νησί πλήττεται από μια πρωτοφανούς έκτασης θεομηνία. Στο Μαλεβίζι θρηνούμε συγκλονισμένοι την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Όλες μας οι δυνάμεις είναι με όσους δοκιμάζονται αυτές τις κρίσιμες ώρες. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο βράδυ. Θερμή παράκληση να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να προσέχετε, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών. Ευχαριστώ στους ανθρώπους του δήμου, τους χειριστές και τους εθελοντές που βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους και από κοινού με τα Σώματα Ασφαλείας καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Είναι ώρα δράσης και αλληλεγγύης. Τα υπόλοιπα αργότερα». 

Το νησί πλήττεται από μια πρωτοφανούς έκτασης θεομηνία. Στο Μαλεβίζι θρηνούμε συγκλονισμένοι την απώλεια ενός...

Posted by Menelaos Bokeas on Saturday, October 15, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ