Ελλαδα

Πώς σκιαγραφεί ο Θάνος Ασκητής το προφίλ των παιδεραστών - «Δεν πιστεύουν ότι είναι άρρωστοι»

«Η φυλακή είναι οπωσδήποτε η απάντηση και μιλάω ως γιατρός»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Ασκητής
© EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θάνος Ασκητής για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό: Η διαφορά μεταξύ παιδεραστή και παιδόφιλου -Τα χαρακτηριστικά

Ο καθηγητής ψυχιατρικής και σεξολόγος Θάνος Ασκητής τοποθετήθηκε για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, τονίζοντας ότι «η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή». 

Ο Θάνος Ασκητής σε δηλώσεις του στο Mega είπε ότι «ο παιδεραστής δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα, έχει σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο. Η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή και ανήκει στην κατηγορία της παραφιλίας. Η παραφιλία είναι μία σεξουαλική συμπεριφορά που το άτομο δεν έχει ενσυναίσθηση. Η ικανοποίηση είναι παρορμητική, ψυχαναγκαστική και εμμονική» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο παιδόφιλος μπορεί να έχει ιδέες και έλξεις προς τα παιδιά, αλλά να μην τα κάνει ποτέ πράξη γιατί έχει συναίσθηση του φόβου και έρχεται πολλές φορές και ζητά βοήθεια. Πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή που του μειώνει τη λίμπιντο. Δεν του κάνουμε χημικό ευνουχισμό. Ο παιδεραστής είναι εκείνος που έχει εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή. Δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν πιστεύει ότι είναι άρρωστος, δεν θεραπεύεται».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ασκητής, ο παιδόφιλος μπορεί να περιορίσει την έλξη προς το παιδί, ενώ ο παιδεραστής έχει σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο. «Η φυλακή είναι οπωσδήποτε η απάντηση και μιλάω ως γιατρός. Στη φυλακή όμως υπάρχουν προγράμματα και μακάρι η Ελλάδα να είχε φυλακές που να μπορούσε να εντάξει αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι δολοφόνος, αλλά είναι δολοφόνος της ψυχής. Θα έπρεπε να εκτίουν μακροχρόνια φυλάκιση, να κάνουν εργασιοθεραπεία και σταδιακά να εντάσσονται στη ζωή των φυλακών». 

Θάνος Ασκητής: Ποιο είναι το προφίλ των παιδεραστών

Ο Θάνος Ασκητής εκτίμησε πως οι παιδεραστές θα επαναλάβουν τις πράξεις τους μόλις βγουν από τη φυλακή, ενώ περιέγραψε το προφίλ των παιδεραστών. «Έχουν περάσει από μία ζωή κακοποιητική και ένα περιβάλλον κακοποιητικό. Δεν έχουν αγαπηθεί, δεν έχουν συναισθήματα, είναι δειλά άτομα».

Ο κ. Ασκητής αναφερόμενος στους κατηγορούμενους παιδοβιαστές τόνισε πως δεν ήταν απλά παιδόφιλοι και παιδεραστές, αλλά μπλέχτηκαν και σε κύκλωμα πορνείας. «Τα προβλήματα αυτά θα αυξάνονται, γιατί αλλάζει η δομή της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι περισσότερο κοινωνικοπαθητική» κατέληξε ο Θάνος Ασκητής.

Μανώλης Σφακιανάκης: «Οι παιδόφιλοι είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας»

«Τριάντα χρόνια ασχολούμαι με το έγκλημα του διαδικτύου και με παιδόφιλους, κακοποιούς των παιδιών, οι οποίοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης στην ΕΡΤ. Μιλώντας για τον 53χρονο που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε για τέσσερις μήνες την ανήλικη μαθήτρια, δήλωσε ότι μπορεί οποιοσδήποτε δίπλα σου ξαφνικά να μάθεις ότι είναι παιδόφιλος.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για να προσελκύει άλλους παιδόφιλους τόνισε είναι μια εφαρμογή ανάμεσα στις χιλιάδες που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. «Η εφαρμογή αυτή δεν έχει γίνει για παιδόφιλους αλλά την χρησιμοποιούν και παιδόφιλοι. Ο “κύριος” αυτός μπήκε (στην εφαρμογή), έκανε το κύκλωμα του, χρησιμοποίησε την τεχνολογία όπως χρησιμοποιούν και άλλοι και με το αποτέλεσμα αυτό συνεβρισκόταν με άλλους» είπε ο κ. Σφακιανιάκης αποκαλύπτοντας ότι οι διακόσιοι που είδαν την συγκεκριμένη ανάρτηση και επικοινώνησαν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, έχουν αφήσει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε ο Μανώλης Σφακιανάκης. 

Μ. Σφακιανάκης: «Ο παιδόφιλος είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας» | 11/10/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ