Ελλαδα

Στις 10 Οκτωβρίου τα εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά

«Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» επεκτείνουν τη γραμμή 3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σταθμός του μετρό «Μανιάτικα»
Ο σταθμός του μετρό «Μανιάτικα» από ψηλά © Facebook / Kostas Karamanlis

Μετρό στον Πειραιά: Η ημερομηνία των εγκαινίων και οι αλλαγές στην πόλη με την παράδοση των τριών νέων σταθμών. 

Το Μετρό φτάνει στον Πειραιά. Στις 10 Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια των τριών σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» της επέκτασης της γραμμής 3. 

Τη Δευτέρα (3/10) είχε γίνει γνωστό ότι οι τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3 θα παραδοθούν αύριο, Τετάρτη (5/10), ωστόσο φαίνεται ότι δόθηκε ολιγοήμερη παράταση. Η παράδοση των σταθμών αναμένεται να φέρει ανακούφιση στους δρόμους γύρω από το πρώτο λιμάνι της Ελλάδας. 

Μετρό στον Πειραιά: Τι αλλάζει στην πόλη με την παράδοση των τριών νέων σταθμών

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και έξι νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Με την επικείμενη ολοκλήρωση της επέκτασης της μπλε γραμμής προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε περίπου 50 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Το Μετρό Πειραιά σε τελική ευθεία για την παράδοση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ