Ελλαδα

Την καταδίκη του κατηγορούμενου σε δις ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ζητά η εισαγγελέας

Στο εφετείο η υπόθεση 5 χρόνια μετά το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης μεταφέρεται στο δικαστήριο όπου εξετάζεται η υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη σε δεύτερο βαθμό
Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για το άγριο έγκλημα © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Η εισαγγελέας για τον τρόπο δράσης του κατηγορούμενου Εμμανουήλ Σοροπίδη - Η αγόρευση στο Εφετείο

Την ενοχή του Εμμανουήλ Σοροπίδη και σε δεύτερο βαθμό ζήτησε η εισαγγελέας για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη το 2017 μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Η εισαγγελέας σε εισήγηση - «καταπέλτη» για τον κατηγορούμενο σημείωσε ότι ο δράστης επιτέθηκε στο θύμα ανάμεσα στα μνήματα, ενώ «όσα ισχυρίζεται είναι αντικρουόμενα». 

«Η Δώρα Ζέμπερη πρόσφατα είχε χάσει έναν καλό της φίλο, με τον οποίο τη συνέδεαν πολλά, αποφάσισε να επισκεφθεί τον τάφο του. Ακολούθησε μια διαδρομή που ακολουθούσε για μήνες. Έμελλε εκείνο το απόγευμα που τον επισκέφθηκε, να το τελευταίο απόγευμα για τη ζωή της. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν ανάμεσα στα μνήματα, της επιτέθηκε. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες, αλλά το κίνητρο φαίνεται πως ήταν να της πάρει την τσάντα. Από αυτά που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία της επιτέθηκε και εκείνη δε θέλησε να της πάρει την τσάντα. Όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος είναι αλληλοσυγκρουόμενα. Φαίνεται πως ακολούθησε πάλη μεταξύ του. Ο κατηγορούμενος είπε -στην πιο πιθανή κατ’ εμένα εκδοχή- ότι έπεσαν κάτω και για να μπορέσει να απεμπλακεί τις κατάφερε μαχαιριές. Δεκατέσσερα πλήγματα. Δεν ήταν όλα θανατηφόρα. Αυτό στην καρδιά και στους πνεύμονες ήταν. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Αυτά τα λέει ο κατηγορούμενος γιατί μάρτυρες δεν υπήρχαν. Ο δράστης πέταξε το μαχαίρι και το πουκάμισο της σε δυο διαφορετικούς κάδους, την τσάντα της παρακείμενο οικόπεδο και πούλησε το κινητό της στην Ομόνοια», ανέφερε αρχικά στην εισήγησή της η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της αγόρευσής της σημείωσε:

«Η Δώρα ήταν το οικονομικό στήριγμα της οικογένειας της μητέρας, του πατέρα της αλλά και των μικρών αδελφών της. Έπαιρνε δάνεια για να εξοφλεί τα χρέη του καταχρεωμένου πατέρα της. Πολύ συχνά έφταναν στο σπίτι τοκογλύφοι, λόγω των χρεών του πατέρα της. Η Δώρα εκδήλωνε φοβίες για τη δουλειά της. Φοβόταν μήπως κάνει κάποιο λάθος. Ήταν νέα υπάλληλος, της ανάθεταν απλές υποθέσεις και είχε την καθοδήγηση του προϊσταμένου της. Η Δώρα έκανε επαλήθευση των προστίμων και επέβαλε τους φόρους. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή στη Σάμο, επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές είναι βαριές υποθέσεις».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα μετά από τρεις μήνες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.