Ελλαδα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Αναβιώνει στο Εφετείο η υπόθεση - Το χρονικό του εγκλήματος

Η Δώρα Ζέμπερη είχε δολοφονηθεί στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών το 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε το 2017 μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών
Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε το 2017 μέσα στο Β' Νεκροταφείο

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στο Εφετείο η υπόθεση - Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος Εμανουήλ Σοροπίδης και η οικογένεια της 32χρονης εφοριακού.

Η υπόθεση δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, όπου θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το άγριο έγκλημα μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών

Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε από τον Μανώλη Σοροπίδη τον Οκτώβριο του 2017 με 14 μαχαιριές. Σε πρώτο βαθμό, στον 63χρονο, επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας και καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη ένα μήνα μετά το έγκλημα, μετά από εντατικές έρευνες των αστυνομικών αρχών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρμόδιων αρχών, ο κατηγορούμενος προσέγγισε την εφοριακό για να τη ληστέψει, εκείνη αντιστάθηκε και αυτός τη μαχαίρωσε 14 φορές, για να της κλέψει πορτοφόλι με λιγοστά χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο που πούλησε σε κατάστημα στην Ομόνοια για μόλις 20 ευρώ. 

Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα, ωστόσο, αργότερα αναίρεσε όσα είχε ισχυριστεί και επέμενε μέχρι και την πρωτόδικη καταδίκη του ότι δεν σκότωσε την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, αλλά τραυμάτισε το θύμα στην προσπάθεια του να της κλέψει την τσάντα. Ο Σοροπίδης υποστήριξε ότι δύο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ, αλλά και ναρκωτικά, καθώς ήθελαν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.

Ξέσπασαν οι γονείς της Δώρας Ζέμπερη μετά τα δις ισόβια στον δολοφόνο της

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Τι υποστηρίζει η οικογένεια της 32χρονης εφοριακού

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη δεν αποκλείει το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που η ίδια χειριζόταν στη ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής. Στις καταθέσεις τους στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι συγγενείς της και οι συνάδελφοι της, αναφερόμενοι στις τελευταίες της ημέρες, περιγράφουν πως την είχε κυριεύσει το άγχος και η ανησυχία. Αντίθετα, ο προϊστάμενος της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η δολοφονία της υφιστάμενης του να συνδέεται με κάποια υπόθεση, ενώ είχε επισημάνει πως εάν δεχόταν απειλές θα τον είχε ενημερώσει.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, με την οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη να επιμένει μέχρι σήμερα ότι δεν έχει αποκαλυφθεί όλη την αλήθεια για την υπόθεση.

 

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Το χρονικό της υπόθεσης

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στις 17 Οκτωβρίου 2017, έχοντας δεχθεί συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και τον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Για τη δολοφονία της εφοριακού της Α’ ΔΟΥ Πειραιά είχε συλληφθεί 20 μέρες μετά στο Γαλάτσι ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος, Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Yποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν εκείνη στην εφορία. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποστηρίξει πως κατά τη δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον 58χρονο και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο Μανώλης Σοροπίδης καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ