Ελλαδα

Μυλοπόταμος: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου - Βαφτίστηκε ο μόλις ενός μηνός γιος του

Φόβοι για βεντέτα - Ομολόγησε το φονικό στον Μυλοπόταμο ο 44χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μυλοπόταμος: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου, την Παρασκευή η απολογία του δράστη - Το χρονικού του εγκλήματος και οι τσακωμοί που προηγήθηκαν

Ο Μυλοπόταμος βρίσκεται υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση μετά το φονικό με θύμα έναν 22χρονο πατέρα και δράστη έναν 44χρονο συγχωριανό του, που φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις φορές τον νεαρό άνδρα για κτηματικές διαφορές. Σήμερα, Τρίτη (14/6) θα τελεστεί η κηδεία του 22χρονου, ενώ σύμφωνα με το έθιμο, μία ημέρα νωρίτερα βαφτίστηκε το μόλις ενός μηνός παιδί του, παίρνοντας το όνομά του. 

Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας από τη 1 το μεσημέρι, ενώ στις 17:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής θα γίνει η κηδεία του. Ο 44χρονος δράστης παραδόθηκε τη Δευτέρα (13/6) στην Αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του, παραδίδοντας το όπλο του εγκλήματος. Ο δράστης με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο βγήκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Ο 44χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μυλοπόταμος: Ο δράστης είχε απειλήσει τη σύζυγο του 22χρονου; 

Στις πρώτες του λέξεις προς τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για το φονικό στον Μυλοπόταμο, ο 44χρονος δράστης φέρεται να είπε ότι θόλωσε από τον τσακωμό με τον 22χρονο και τον σκότωσε.  Όπως είπε θόλωσε από τον τσακωμό τους και σκότωσε τον 22χρονο.

«Έχουμε το παιδί μας μέσα στο ψυγείο κι εκείνος βγήκε και γέλαγε!» Φόβοι για βεντέτα στον Μυλοπόταμο

Η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος υποστηρίζουν πως συγγενικά πρόσωπα του δράστη τους έχουν σημαδέψει με όπλα στο παρελθόν. Οι διαφορές «δεν ήταν για κτηματικά. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Και ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα. Ημουν έγκυος. Είναι άρρωστοι. Ολες τις φασαρίες τις δημιουργούσαν αυτοί δίπλα από το σπίτι μας» είπε η χήρα του 22χρονου. Από την πλευρά του ο αδερφός του θύματος είπε στο MEGA πως «δεν είχαν να χωρίσουν κάτι, ούτε να κάνουν κάτι. Στην αρχή δαρθήκανε, λογοφέρανε στις κουβέντες. Και ο άλλος γυρνάει, εκ προ μελέτης, κανονικά δολοφονία, κανονική δηλαδή το είχε σχεδιασμένο ότι θα έρθει να τον σκοτώσει. Ξαναγύρισε πίσω, εγώ τους χώρισα. Πάει ο δικός μου να φύγει και τον χτυπάει στην πλάτη και τέλος. Στης γιαγιάς μου το σπίτι ήμασταν, το είχε σχεδιάσει. Το πρωί είχαμε πανηγύρι. Ανεβήκαμε στην εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και μετά να τον πάρω νεκρό; Να φύγουμε;».

«Μπροστά στα μάτια τα δικά μου, του πατέρα μου, στις αδερφές μου, στα ανιψάκια του. Ημασταν 15 άτομα μπροστά, χωρίς λόγο, φόνος εκ προ μελέτης! Σχεδιασμένος φόνος όχι “θα τον εμπολατάρω γιατί έτσι θέλω, θα τον σκοτώσω”, δηλαδή το θέλανε. Δεν είχανε κάτι. Δεν θέλανε τον δικό μας στο χωριό. Τον ζηλεύανε γιατί έφτιαξε τη ζωή του, πήρε τη γυναίκα του, έκανε το κοπέλι του πήγε στο Ρέθυμνο και τον ζηλεύανε. Πριν καιρό είχανε μπαλοτάρει εμένα, 10 μπαλοτιές στα πόδια από συγγενικό τους πρόσωπο, δικό τους πρόσωπο, εμένα, εμένα προσωπικά. Τόσο μίσος δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα ηρεμήσανε; Τώρα τους πέρασε;», ανέφερε ο αδερφός του θύματος.

Μυλοπόταμος: "Είχαμε διαφορές και τον σκότωσα" - 22χρονος δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένεια του

 

Μυλοπόταμος: Το χρονικό του φονικού με θύμα τον 22χρονο

Τα μέλη των δύο οικογενειών φέρεται να είχαν συχνά φασαρίες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν για διαφορές που τις χώριζαν. Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος, τη στιγμή που ο 22χρονος κατευθύνονταν προς το σπίτι της για να πάει σε κοινωνική εκδήλωση, ενώ όλα φέρεται να συνέβησαν μπροστά στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της αδελφής του 22χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 22χρονου και του 44χρονου σε δρόμο του χωριού, με τον 44χρονο να αποχωρεί και να επανέρχεται οπλισμένος στο σημείο λίγη ώρα αργότερα. Θολωμένος όπως φέρεται να είπε σε συγγενικά του πρόσωπα έβγαλε το όπλο του και μέσα από το αυτοκίνητό του, σημάδεψε το θύμα και το πυροβόλησε πέντε φορές πισώπλατα. Οι 3 σφαίρες βρήκαν τον 22χρονο στη λεκάνη, μία στη σπονδυλική στήλη και άλλη μία στο χέρι με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος, ενώ ο 44χρονος πάτησε τέρμα γκάζι και εξαφανίστηκε.

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φονικό στην Κρήτη: Θρήνος στον Μυλοπόταμο για τον 22χρονο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ