Ελλαδα

Δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Σήμερα η εισαγγελική αγόρευση

Μετά από διακοπή τριών μηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dorazemperi
Δώρα Ζέμπερη

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Η αγόρευση της εισαγγελείας - Οι ισχυρισμοί της οικογένειας.

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας ΖέμπερηΕιδικότερα, η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων με την πρώτη να αναμένεται να γίνει από την εισαγγελέα έδρας που θα προτείνει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Να θυμήσουμε πως άτυχη 32χρονη είχε δολοφονηθεί με 14 μαχαιριές στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017 από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη του, τονίζοντας πως είχε σκοπό να τη ληστέψει. Εκείνη αντιστάθηκε και έτσι την χτύπησε. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου 2022. Στην ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε οι γονείς της εφοριακού εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κίνητρο του δράστη.

«Δεν πιστεύω ότι την σκότωσε για πέντε ευρώ. Έμαθα ότι την παρακολουθούσε, γύριζε στη γειτονιά μας. Δεν πιστεύω 100% ότι τη σκότωσε για να τη ληστέψει. Μπορεί να τον έβαλε κάποιος. Η κόρη μου πάλεψε για να ζήσει», έχει καταθέσει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Ζέμπερη ήταν βέβαιος πως κάτι άλλο συνέβαινε:

«Ληστεία δεν ήταν. Ήταν καθαρή δολοφονία, έστησαν ενέδρα στο κορίτσι. Την σκότωσαν για υπόθεση της δουλειάς. Αυτός ήταν πιόνι, φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ