Ελλαδα

Μητέρα μαθητή ΑμεΑ παραμένει μαζί του στο σχολείο λόγω έλλειψης ειδικών

Το παιδί βρίσκεται σε αμαξίδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναπηρικό αμαξίδιο για παιδί
Το παιδί με τετραπληγία πηγαίνει φέτος στην Α' Δημοτικού © Unsplash / National Cancer Institute

Η καταγγελία μητέρας τετραπληγικού μαθητή για την έλλειψη βοηθού σε δημοτικό σχολείο - Στην τάξη μαζί με τον γιο της

Στο σχολείο μαζί με τον γιο της που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο παραμένει καθημερινά μητέρα, καθώς στο Δημοτικό που φοιτά το παιδί δεν υπάρχει ειδικός βοηθός για την παράλληλη στήριξη. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, Μόρφης Παπαδοπούλου, «είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του. Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό – 30 ώρες την εβδομάδα. Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά. Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε».

Στην ερώτηση για το αν το παιδί θα έπρεπε να πάει σε ειδικό σχολείο, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε πως «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ