Ελλαδα

Στο αυτόφωρο ο μεθυσμένος 41χρονος που «υποχρέωσε» αεροσκάφος σε αναγκαστική προσγείωση

Εκκρεμεί απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για ναρκωτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση λόγω επιβάτη που φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αεροδρόμιο Μακεδονία © Εurokinissi

Ο μεθυσμένος επιβάτης και η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη - Τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας και η απόφαση δικαστηρίου για ναρκωτικά. 

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προκάλεσε, το πρωί, αλλοδαπός επιβάτης διεθνούς πτήσης, που είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, φέρεται να προκάλεσε αναστάτωση στην πτήση, αγνοώντας τις σχετικές υποδείξεις του προσωπικού του αεροσκάφους να συμμορφωθεί.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που ήταν αυτό της Θεσσαλονίκης. Μετά την προσγείωση, ο επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου.

Πρόκειται για Τυνήσιο υπήκοο, 41 ετών, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για υπόθεση ναρκωτικών. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία.

Η εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε αναβολή και παραμένει υπό κράτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ