Ελλαδα

Αποζημίωση 400.000 ευρώ για το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα ζητούν οι γονείς των δολοφονημένων αδελφών

Αίτημα για διατροφή από τον καταδικασμένο δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα δολοφονημένα αδέλφια στη Μακρινίτσα, Γιώργος και Κωνσταντίνα Τσάπα
Τα δολοφονημένα αδέλφια, Γιώργος και Κωνσταντίνα Τσάπα

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Η αγωγή από τους γονείς των θυμάτων και το αίτημα προς τον δολοφόνο των παιδιών τους. 

Αποζημίωση 400.000 ευρώ ζητά η οικογένεια των δολοφονημένων αδελφών στη Μακρινίτσα ενάμιση περίπου χρόνο μετά το διπλό έγκλημα. Οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου Τσάπα, που μεγαλώνουν μόνοι το εγγόνι τους, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου αγωγή για αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης, καθώς τον Απρίλιο του 2021 έχασαν και τα δύο τους παιδιά μετά την επίθεση του 34χρονου εν διαστάσει συζύγου της κόρης τους. 

Συγκεκριμένα, ζητούν από το δικαστήριο το ποσό των 200.00 ευρώ στον καθένα, 5.000 ευρώ για τον ξυλοδαρμό του πατέρα των παιδιών από τον δολοφόνο τους λίγες ημέρες πριν το διπλό φονικό, όπως επίσης και 20.000 ευρώ αποζημίωση στη μητέρα για σωματικές βλάβες που της προκάλεσε το βράδυ της δολοφονίας. Επιπλέον, οι γονείς ζητούν ο καταδικασμένος σε δις ισόβια δράστης να καταβάλει διατροφή 600 κάθε μήνα ως διατροφή του παιδιού του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια στον δράστης του εγκλήματος

Μόλις πριν από τρεις μήνες, τον Ιούνιο του 2022, ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με πλήρη καταλογισμό, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής. Στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς, δηλώνοντας ότι νιώθει δικαιωμένος.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ