Ελλαδα

Λουκέτο σε 25 λέσχες φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ακόμη και κατά ανήλικων αθλητών οι οπαδικές επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού
Η φωτογραφία του Άλκη Καμπανού σε γιγαντοοθόνη γηπέδου © MOTION TEAM

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το νομοθετικό πλαίσιο για τις λέσχες φιλάθλων - Μόλις πέντε οι άδειες - Οπαδικές επιθέσεις στην πόλη

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού έφερε εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων, με 25 από αυτούς να βάζουν λουκέτο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού το Φεβρουάριο του 2022, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δεκάδες εφόδους σε λέσχες και συνδέσμους φιλάθλων, που δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα όπως μαχαίρια, κοντάρια κ.ά. Στη Θεσσαλονίκη σφραγίστηκαν συνολικά 25 λέσχες και σύνδεσμοι, αρκετοί από τους οποίους έκρυβαν στο εσωτερικό τους ολόκληρα οπλοστάσια.

Η Πολιτεία τότε είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των λεσχών φιλάθλων έως τα τέλη του περασμένου Ιουλίου και είχε ορίσει τους νέους κανονισμούς λειτουργίας αυτών, μέσα από ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο. Μεταξύ αυτών των μέτρων ήταν η υποχρέωση των ΠΑΕ ή ΚΑΕ να αναγνωρίσουν μέχρι μια λέσχη έκαστη, για να έχουν άμεση πρόσβαση στο Μητρώο Λεσχών, ενώ οι ίδιοι οι σύλλογοι θα έχουν την υποχρέωση να αναρτούν τα στοιχεία τους (και των παραρτημάτων τους), αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα και ποινές αναστολής λειτουργίας θυρών των γηπέδων τους.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Μόνο πέντε ομάδες έχουν πάρει άδεια για λειτουργία λέσχης

Το τοπικό μέσο επικαλείται στοιχεία από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Σύμφωνα με αυτά, έως σήμερα έχουν καταθέσει όλα τα χαρτιά και έχουν πάρει άδεια για λέσχη μόνο πέντε ομάδες. Συγκεκριμένα, άδεια πήραν ο Άρης, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ που έλαβε μία άδεια για τη λέσχη ποδοσφαίρου και μία για τη λέσχη βόλεϊ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο voria.gr, σήμερα σε όλη τη Θεσσαλονίκη λειτουργεί νόμιμα μόνο η κεντρική λέσχη φιλάθλων του Άρη, ο «Κεντρικός Super 3» που βρίσκεται στην περιοχή της Χαριλάου, και ένα παράρτημά του. Η Πολιτεία είχε εξαγγείλει τη δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων, η δημιουργία του οποίου βρίσκεται σε προτεραιότητα από το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι οπαδικές ενέδρες συνεχίζονται

Μπορεί μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα «ραντεβού θανάτου» να είναι μειωμένα, ωστόσο, ο οπαδικές ενέδρες συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν και περιστατικά επιθέσεων κατά αθλητών και μάλιστα ανηλίκων, ερασιτεχνών και ημιεπαγγελματιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη επίθεση με οπαδικά κίνητρα από ομάδα έξι ανηλίκων σε 16χρονο ποδοσφαιριστή της Κ19 του ΠΑΟΚ στον Εύοσμο. Αντίστοιχη επίθεση είχε σημειωθεί στα Λαδάδικα, έναν σχεδόν μήνα πριν τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη, από ομάδα ατόμων σε βάρος ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη.

Με πληροφορίες από voria.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ