Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Σε δίκη παραπέμπονται οι 12 κατηγορούμενοι

Καταπέλτης το βούλευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Φωτογραφία του 19χρονου σε οθόνη γηπεδού
Δολοφονία Άλκη Καμπανού © KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Σε δίκη οι 12 κατηγορούμενοι - Παράταση έξι μηνών στην προφυλάκιση - Το σκεπτικό του βουλεύματος

Σε δίκη παραπέμπονται οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του 'Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού | 19/08/2022 | ΕΡΤ

Πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6 μήνες, καθώς το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης συμπληρωνόταν αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, το οποίο παρουσίασε ο Ant1, οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή Από κοινού, έκαναν δολοφονική επίθεση που είχε σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο έγινε σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με αθλητική εκδήλωση χρησιμοποιήθηκαν όπλα ικανά να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Οι δράστες είχαν μαζί τους δρεπάνι μαχαίρια και μεταλλικούς σωλήνες.

Oι δικαστές έκριναν πως λόγω της βαρύτητας, της βιαιότητας και της αιτίας που ώθησαν στην πράξη, προκύπτει, αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή των κατηγορουμένων σε διάπραξη και νέων εγκλημάτων στο μέλλον και για αυτό παρέτειναν τον χρόνο κράτησης τους.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού - Κούγιας: Ευχόμαστε οι 12 κατηγορούμενοι επιτέλους να πουν την αλήθεια

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει ότι τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται βάσει του βουλεύματος και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως και πολυετείς ποινές φυλακίσεως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είχε προβλέψει ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, όταν οι δώδεκα συλληφθέντες, ο ένας μετά τον άλλον, με πρωτόγνωρο θράσος, κακοποιώντας την αλήθεια, ηρνούντο ότι έστω και ένας από αυτούς είχε προκαλέσει ένα από τα δεκάδες θανατηφόρα τραύματα, στο κεφάλι, στο σώμα, στα πόδια, που προκάλεσαν τον θάνατο του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ, παραπέμπονται ως δράστες του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και των αδικημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής, που επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως και πολυετείς ποινές φυλακίσεως.

» Ευχόμαστε στο Δικαστήριο, που αυτή τη στιγμή ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, αναμένεται να αποφανθεί, εάν θα γίνει στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας των ενόρκων και των μαρτύρων, επιτέλους να πουν την αλήθεια.

» Εμείς, ως δικηγορικό γραφείο Αλεξή Κούγια και συνεργατών, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητος, σε συνθήκες δίκαιης δίκης.

»Αθήνα, 19/8/2022

Οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Αλέξη Κούγια»

Η ώρα της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Άλκη | 19/08/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ