Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Είχε απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει», δηλώνει ο δικηγόρος της 31χρονης

Η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Ο 56χρονος είχε απειλήσει στο παρελθόν να σκοτώσει την 31χρονη και το μωρό τους, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος.

Νέα στοιχεία στην Καβάλα για τη γυναικοκτονία με θύμα την 31χρονη. Δράστης της δολοφονίας ο 56χρονος σύντροφός της, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε την 31χρονη και το μωρό τους μέσα στο μαντρί πριν αυτοκτονήσει στη συνέχεια.

Ο δικηγόρος της 31χρονης δήλωσε ότι ο δολοφόνος είχε απειλήσει το θύμα στο παρελθόν. Ειδικότερα, είχε πει στην άτυχη γυναίκα ότι θα σκοτώσει τόσο εκείνη όσο και το μωρό τους.

«Το ζευγάρι δεν πήγαινε καλά. Συζούσαν δεν ήταν παντρεμένοι ούτε σύμφωνο συμβίωσης είχαν» ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίστηκαν πριν από 4 χρόνια, όταν η κοπέλα είχε έρθει για μια διπλωματική εργασία. Της άρεσε το χωριό, ήταν φυσιολάτρης, λάτρευε τα ζώα, της άρεσε ο βουκολικός τρόπος ζωής εδώ στη Λεκάνη Καβάλας, όπου είναι και λίγο πρωτόγονα τα πράγματα».

«Πάντως από τον Ιούλιο και μετά ήταν χώρια και ζούσε με τον παππού της στο χωριό» τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας: «Η γυναίκα είχε δεχθεί και άλλη λεκτική απειλή πριν από τρεις μήνες που χώρισαν, ότι θα σκότωνε εκείνη και το μωρό αν έφευγε με το παιδί στη Γερμανία. Η γυναίκα δεν το κατήγγειλε πουθενά δυστυχώς».

Η 31χρονη στην Καβάλα δεν σκόπευε να φύγει με το μωρό στη Γερμανία

Ο δικηγόρος της 31χρονης ξεκαθαρίζει ότι το θύμα δεν είχε πρόθεση να φύγει μόνιμα στη Γερμανία.

«Ήθελε να πάει στη Γερμανία για 15-20 ημέρες για να ρυθμίσει κάποια κληρονομικά γιατί η κοπέλα είχε χάσει από νεαρή ηλικία τον πατέρα και τη γιαγιά της και θα επέστρεφε στο χωριό με το μωρό.

» Δεν είχε καμία πρόθεση να μείνει εκεί και να αποστερήσει τον πατέρα από την επαφή παιδί του. Αυτό τον τρόμαξε φαίνεται, παρότι τον είχαμε διαβεβαιώσει και προφορικώς και γραπτώς μάλιστα είχαμε καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε τέτοια επιθυμία» συνεχίζει στις δηλώσεις του στο iefimerida.

Ο 56χρονος στην Καβάλα αδιαφορούσε για το μωρό

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο δικηγόρος γνωστοποίησε πως ο 56χρονος γυναικοκτόνος και δολοφόνος του παιδιού «δεν καιγόταν από αγάπη» για το μωρό.

«Αυτό το απέδειξε την ημέρα που γέννησε η γυναίκα. Δεν την πήγε στο μαιευτήριο όταν έσπασαν τα νερά, ένας φίλος του την πήγε. Ούτε την επισκέφθηκε, γιατί είχε δουλειά στα κατσίκια, όπως είχε πει» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη γυναικοκτονία στην Καβάλα ο δράστης του άγριου εγκλήματος τηλεφώνησε στον ξάδελφό του, ζητώντας του να έρθει αμέσως στο μαντρί. Αυτός ήταν που αντίκρισε και το θεάμα με τη νεκρή οικογένεια.