Ελλαδα

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με δημοτική δαπάνη έπειτα από απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου - Είχε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη.
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων © Eurokinissi / Γεωργία Παναγοπούλου

Με δημοτική δαπάνη έπειτα από απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου - Είχε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη.

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ζάχου Χατζηφωτίου, στο Α΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν με δημοτική δαπάνη.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 99 ετών, δυο ημέρες μετά από τα γενέθλιά του. Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου: Οι σταθμοί της ζωής και της σταδιοδρομίας του

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και κατάγεται από τα Ψαρά. Η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου υπήρξε παντρεμένος με την Τζένη Καρέζη από το 1962 έως το 1964. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ