- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία 44χρονου στην Τούμπα: «Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»
Όσα κατέθεσε η μητέρα του θύματος στη δίκη
Δίκη για τη δολοφονία του 44χρονου στην Τούμπα: Η κατάθεση της μητέρας, η στάση των κατηγορουμένων και το χρονικό του εγκλήματος
Αναβιώνει στο δικαστήριο η δολοφονία του 44χρονου εργαζόμενου σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα. Ο άνδρας έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στο κατάστημα τον Νοέμβριο του 2021, όταν προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη. Σήμερα, η ηλικιωμένη μητέρα του 44χρονου μίλησε στο δικαστήριο, κάνοντας γνωστό ότι έμαθε για τη δολοφονία του γιου της από το ραδιόφωνο.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 28χρονος κι ένας 36χρονος, ο πρώτος ως δράστης ανθρωποκτονίας με δόλο, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο δεύτερος ως συνεργός στη ληστεία και επιπλέον για κατοχή ναρκωτικών.Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατό του γιου της από το ραδιόφωνο καθώς βρισκόταν μέσα σε ταξί καθ' οδόν για το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί το θύμα με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. «Ήταν ο μοναχογιός μου, το στήριγμά μου. Από τον καιρό που έχασα τον άντρα μου ορκίστηκε ότι θα είναι δίπλα μου. Δούλευε τη νυχτερινή βάρδια γιατί έλεγε ότι ήταν καλύτερες οι αποδοχές» είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.
Δολοφονία 44χρονου σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» λέει ο 28χρονος κατηγορούμενος
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε φυσίγγια», είπε ο 28χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Δέχθηκε μόνο την πράξη της ληστείας, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του, που φέρεται να κρατούσε «τσίλιες», δήλωσε αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν συμμετείχε στη ληστεία, ούτε παρείχε κάλυψη.
Δολοφονία 44χρονου σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα: Το χρονικό του εγκλήματος
Η φονική ληστεία έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και καταγράφηκε καρέ-καρέ από κάμερες ασφαλείας εντός και περιμετρικά του καταστήματος ψιλικών. Το θύμα δέχθηκε εξ επαφής πυροβολισμό με συνέπεια να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την τέλεση της πράξης του, ο 28χρονος εμφανίζεται να τρέχει σε παρακείμενο δρόμο συναντώντας τον φερόμενο συνεργό του, τον οποίο ενημέρωσε για τη δυσμενή τροπή που πήρε η ληστεία, ενώ ακολούθως πέταξε τόσο το όπλο όσο και τα ρούχα που φορούσε.
Κατά το ίδιο βούλευμα, αργότερα οι δύο κατηγορούμενοι - οι οποίοι συνδέονταν φιλικά και φέρονται να υπήρξαν χρήστες ναρκωτικών - συναντήθηκαν, με τον πρώτο (αλλοδαπό) να παραδίδει στον συγκατηγορούμενό του το μερίδιο από τη ληστεία, που, κατά την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ανήλθε σε 420 ευρώ.
Η δίκη είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται με τη διαδικασία μαρτύρων - αστυνομικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.