- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
Πού θα χτυπήσουν ανεμοστρόβιλοι
Κακοκαιρία Bogdan: Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα -Πού θα χτυπήσουν ανεμοστρόβιλοι.
Μήνυμα από το 112 εστάλη στα κινητά των κατοίκων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Bogdan».
Η ειδοποίηση αφορά τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός Ζακύνθου), της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.
⚠️Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) September 26, 2022
🆘Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο:
📍Σε νησιά #Ιόνιο (εκτός Ζακύνθου), #Ήπειρος & #Αιτωλοακαρνανία
‼️ Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών
Οδηγίες αυτοπροστασίας ➡️ https://t.co/rhGuJbxWZJ
Καιρός: Πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων σε τρεις περιοχές της Ελλάδας
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ακόμη και εκδήλωση ανεμοστρόβιλων προβλέπεται για τον καιρό της Τρίτης (27/9).
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.
Επίσης, μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου. Άλλωστε, για τα φαινόμενα των επόμενων ωρών έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.
Κλειστά σχολεία στην Κέρκυρα
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, με απόφαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω επιδείνωσης του καιρού εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «Bogdan», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.
Στην σχετική ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου, αναφέρεται ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και απεστάλη μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Υπενθυμίζεται ότι ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN» που επηρεάζει την Ιταλία θα κινηθεί προς την περιοχή μας.
Για αυτό τον λόγο, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:
Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και
Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.