Ελλαδα

Επιδείνωση καιρού: Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

Ο χάρτης με την πρόγνωση ανά περιοχή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Επιδείνωση καιρού σήμερα Τετάρτη (21/9), με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η αναλυτική πρόγνωση.

Ο καιρός χάλασε, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν από τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη (21/9) περιοχές της χώρας.

Επιδείνωση καιρού αναμένεται στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Επιδείνωση καιρού: Οι περιοχές με βροχές

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, τη Χαλκιδική, την Κεντρική Στερεά, την Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τα καιρικά φαινόμενα είναι Κατηγορίας 1, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) του meteo.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, από αργά το βράδυ της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, στις Σποράδες, την Εύβοια και σε τμήματα της Στερεάς θα ενταθούν.

Ο χάρτης του meteo με την επιδείνωση καιρού τις επόμενες ώρες © meteo

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη (21/9) σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός έχει νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.