Ελλαδα

Πέθανε ο πατήρ Τριαντάφυλλος Ξηρός - Γιατί αρνήθηκαν να παραστούν στην κηδεία Χριστόδουλος και Σάββας

Οι προϋποθέσεις που έθεσε η Αστυνομία για το «τελευταίο αντίο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ηλικία 93 ετών απεβίωσε ο ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός, πατέρας των Χριστόδουλου και Σάββα που κρατούνται στις φυλακές για τη συμμετοχή τους στη 17Ν – Αρνήθηκαν να παραστούν στην κηδεία συνοδεία των ΕΚΑΜ τα αδέλφια.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών ο ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός, ο πατέρας των Χριστόδουλου και Σάββα Ξηρού, οι οποίοι εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», τα δύο αδέλφια ζήτησαν να παραστούν στην κηδεία του πατέρα τους. Με βάση το νομικό πλαίσιο, τα αδέλφια θα πρέπει να συνοδεύονται από ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους.

Αμφότεροι οι αδελφοί Ξηρού αρνήθηκαν να παραστούν στην κηδεία υπό τη συνοδεία των ΕΚΑΜ, διότι δεν επιθυμούσαν να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία.

Ο πατήρ Τριαντάφυλλος Ξηρός είχε καταγωγή από την Ικαρία, ενώ υπηρέτησε πιστά την Εκκλησία, όχι μόνο στον τόπο της καταγωγής του, αλλά και στην Φλώρινα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ήταν πατέρας δέκα παιδιών, έξι αγoριών και τεσσάρων κοριτσιών.