Ελλαδα

Η Φρύνη Αρβανίτη, η ταινία «The Κόπανοι» και το συγκινητικό αντίο του Γιώργου Κωνσταντίνου

«Μου ξεγλίστρησες...»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετά τη Φρύνη Αρβανίτη με ατάκα από την cult ταινία «The Κόπανοι». 

Η είδηση ότι πέθανε η Φρύνη Αρβανίτη σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς, φίλους και θαυμαστές της. Η ηθοποιός υποδύθηκε ρόλους στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Στην cult ταινία «The Κόπανοι» πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές με επικές ατάκες τύπου «Χέλι», «αγόραρε», «όλο γλυστράς»).

Το δικό του ξεχωριστό αντίο είπε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στη Φρύνη Αρβανίτη με συγκινητική ανάρτηση στο Facebook:

«Στη Φρύνη χρωστάω την "αιωνιότητα" της αγαπημένης πλέον ατάκας από το "The Κόπανοι". Όπως της χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ήταν από τους ελάχιστους του χώρου με ειλικρινές χαμόγελο. Φίλη μου Φρύνη… "ξεγλίστρησες"… στο καλό»

«The Κόπανοι»: Η cult ταινία των 80's και οι ατάκες από τη Φρύνη Αρβανίτη που άφησαν εποχή

Η ταινία «The Κόπανοι» είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1986. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1987-1988, έκοψε 15.000 εισιτήρια και ήρθε 8η ανάμεσα σε 20 ταινίες. Η Φρύνη Αρβανίτη υποδύεται τη «Φρόσω», τη σπιτονοικοκυρά του «Λεωνίδα» (Γιώργου Κωνσταντίνου), ενός απένταρου ληστή που κινδυνεύει με έξωση. Ζει στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου και δεν σταματά να προσπαθεί να προσεγγίσει ερωτικά τον νοικάρη της, ο οποίος καταφέρνει κάθε φορά να ξεγλιστρά «σαν χέλι».