Λιθόκερος: Εμφανίστηκε ξανά στην Ελλάδα το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης
Δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο
Λιθόκερος: Επανέμφάνιση του εντόμου γίγας.
Το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο με το ισχυρό και επώδυνο δάγκωμα, που ονομάζεται Λιθόκερος, εμφανίστηκε στα Νέα Πλάγια και στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε λουόμενη στα Νέα Πλάγια, το έντομο, 10 εκατοστών, πετάχτηκε μέσα από το νερό και κατατρόμαξε το μικρό της αγόρι την ώρα που κολυμπούσε. Το παιδί στάθηκε τυχερό, καθώς ο λιθόκερος δεν το δάγκωσε, παρά μόνο το ακούμπησε, ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, πρόκειται έτσι κι αλλιώς για μία καθ’ όλα δυσάρεστη εμπειρία.
Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα και ψαράκια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως λιθόκερος είχε εντοπιστεί τόσο πέρυσι στη Λάρισα, πρόπερσι στο κέντρο της Κομοτηνής, ενώ το 2019 είχε τσιμπήσει και ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραδοσιακά σλαβόφωνα τραγούδια, αλυτρωτικοί φόβοι και η παρέμβαση του δημάρχου συνθέτουν το υπόβαθρο της έντασης στη Φλώρινα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
«Μάνα εγώ θα ανέβω στο Έβερεστ, θα βάλω τη σημαία επάνω και θα πεθάνω ευτυχισμένη»
Πού θα σημειωθούν βροχές, πού αναμένονται χιόνια
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα
Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος των Μεγάρων
Η απάντηση για τη διακοπή της συναυλίας από το Δήμαρχο Φλώρινας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.