Ελλαδα

Bullying στον Πύργο: «Φοβάται να βγει από το σπίτι», λέει η μητέρα

«Δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bullying στον Πύργο: «Φοβάται να βγει από το σπίτι», λέει η μητέρα
Το βίντεο με την επίθεση στον 14χρονο © MEGA

Περιστατικό bullying στον Πύργο Ηλείας - Τι λέει η μητέρα του ανήλικου θύματος. 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το περιστατικό bullying με θύμα ένα ανήλικο παιδί στον Πύργο Ηλείας. Στα χέρια του Εισαγγελέα Ηλείας θα φτάσει η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του 14χρονου, που έπεσε θύμα νεαρών σε δύο περιστατικά στο κέντρο του Πύργου.

Για το περιστατικό αλλά και το ιστορικό όλης αυτής της απειλητικής για το παιδί της κατάστασης, μίλησε στο patrisnews η μητέρα του παιδιού. Όπως η ίδια αποκάλυψε, η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε την προσέγγισή του από Ρομά που τον χαστούκισαν, ωστόσο νόμισε αρχικά πως ήταν κάτι τυχαίο και κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ τους που θα τελείωνε εκεί.

Το σοκ που υπέστη όταν είδε το βίντεο και η ανησυχία που της προκάλεσε, ήταν αυτά που την οδήγησαν στην Αστυνομία για κατάθεση μήνυσης, με τον αξιωματικό υπηρεσίας -όπως η ίδια σημείωσε- να τη συμβουλεύει πως είναι καλύτερα να τους γίνει σύσταση.

Μάλιστα, έστειλε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού το γιό της στο χωριό εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του οι ίδιοι νεαροί τον ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.

Περιστατικό bullying - Πύργος: «Κινήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες»

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο περιστατικό, με τους γονείς να πηγαίνουν στην Αστυνομία για να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. «Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό», δήλωσε η μητέρα μεταφέροντας το φόβο που βιώνει το παιδί της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως ξεκίνησε η κατάσταση αυτή, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. «Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο και φοβάται να πάει οπωσδήποτε. Κάθεται μέσα στο σπίτι», μεταφέρει σοκαρισμένη η μητέρα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως μόνο όταν είδε το βίντεο αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, ενώ τονίζει πως παρά τις ενέργειές τους δεν ξέρει αν θα σταματήσει όλο αυτό, γεγονός που την οδηγεί στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε εδώ στην πόλη, είτε στο χωριό.

«Δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί»

Το μεγαλύτερο ωστόσο σοκ στην υπόθεση ήταν η αποκάλυψη της μητέρας πως το παιδί της δεν είναι το μόνο «θύμα εκφοβισμού». «Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν. Μικρότερα από το δικό μου, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Αυτά γυρνούν συνέχεια στον Πύργο. Το περιστατικό έγινε σχεδόν έξω από το σπίτι μου. Το χτύπησαν, το απείλησαν και έφυγαν», δήλωσε σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται πως χθες είδε το φως της δημοσιότητας το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει παρέα νεαρών να κάνει ανελέητο bullying στον ανήλικο.
Συγκεκριμένα, στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται το παιδί να έχει περικυκλωθεί από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, 16 και 18 ετών και στη συνέχεια να δέχεται διαδοχικά χτυπήματα στο πρόσωπο, ενώ ένα άλλο άτομο τραβά τα πλάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ