Ελλαδα

Πολεμικό Ναυτικό: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο της 19χρονης - Στην Ελλάδα η σορός της

Πώς ενημερώθηκε η οικογένειά της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πολεμικό Ναυτικό: Ο θάνατος της 19χρονης Θάλειας και οι έρευνες για τα αίτια - Το ταξίδι στην Τυνησία και ο πυρετός 

Με C-130 θα φτάσει στην Ελλάδα η σορός της 19χρονης Θάλειας, της δόκιμης ναυτικού που πέθανε σε νοσοκομείο της Ιταλίας, σχεδόν δύο 24ωρα μετά τον υψηλό πυρετό που εμφάνισε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο «Προμηθεύς». Οι έρευνες για τα αίτια θανάτου στρέφονται και σε πρόσφατο ταξίδι στην Τυνησία, ενώ η οικογένειά της αναζητά απαντήσεις για τον ξαφνικό θάνατο της νεαρής. 

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, η 19χρονη ναυτική δόκιμος επέβαινε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς», όταν εμφάνισε πυρετό την Τρίτη και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν. Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς». Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της νεαρής επέσπευσαν τον κατάπλου. Με την άφιξή τους στην πόλη της Ιταλίας, η δόκιμος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία

Γρήγορα η κλινική εικόνα της 19χρονης Θάλειας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία μετέβησαν και γιατροί από την Ελλάδα, ωστόσο η κοπέλα κατέληξε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. 

Πολεμικό Ναυτικό: Οι έρευνες για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας

Όσο αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής από το νοσοκομείο της Ιταλίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα των αρχών για τα αίτια. Σύμφωνα με το MEGA, στο μικροσκόπιο έχει μπει το διάστημα από 18 έως 21 Αυγούστου, που τα δύο πλοία είχαν δέσει στο λιμάνι Λαγκουλέτ στην Τυνησία. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο αν κατά τη διάρκεια κάποιας εξόδου από το πλοίο η 19χρονη δοκίμασε κάτι ή έφαγε κάτι που τη δηλητηρίασε. Η δόκιμη ναυτικός πριν από το ταξίδι της στην Τυνησία είχε νοσήσει εν πλω με κορωνοϊό, αλλά όταν τα πλοία έδεσαν εκεί ήταν ήδη αρνητική. 

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί ότι η κοπέλα διακομίσθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Νάπολης λόγω «εμπύρετου αγνώστου αιτιολογίας». «Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Πολεμικό Ναυτικό: Πώς ενημερώθηκε η οικογένεια της 19χρονης Θάλειας

Ο αδερφός της 19χρονης Θάλειας, μίλησε στο Mega για την ενημέρωση που είχαν για την περιπέτεια υγείας της αδελφής της και τον ξαφνικό της θάνατο. «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από τον γιατρό, ότι δεν είναι καλά. Από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μας είχε πει πως έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό, αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα», είπε και πρόσθεσε: «Μας πήραν την Τετάρτη να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγαν εκεί οι γονείς μου, για να πάνε να τη στηρίξουν. Κάθε φορά που έκαναν στάση, μιλούσαμε. Για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία βδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς. Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο Ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή».