Ελλαδα

Πέθανε 19χρονη ναυτική δόκιμος που εμφάνισε πυρετό σε εκπαιδευτικό ταξίδι - Έρευνα για τα αίτια

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προμηθεύς - Πλοίο Πολεμικού Ναυτικού
Πέθανε 19χρονη ναυτική δόκιμος που βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με το πλοίο Προμηθεύς © EUROKINISSI/ΓΕΕΘΑ

Πέθανε ναυτική δόκιμος - Το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νάπολη, ο πυρετός και η ανακοίνωση του ΓΕΝ για την απώλειά της

Πρωτοετής ναυτική δόκιμος που συμμετείχε σε εκπαιδευτικό ταξίδι πέθανε σχεδόν ένα 48ωρο μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο. Η 19χρονη εμφάνισε πυρετό, μπήκε στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Ιταλίας και κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (25/8). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, η πρωτοετής ναυτική δόκιμος βρισκόταν στο ΠΓΥ «Προμηθεύς» στο πλαίσιο θερινής εκπαίδευσης στη Νάπολη της Ιταλίας. Η 19χρονη εμφάνισε πυρετό την Τρίτη και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της ιταλικής πόλης. Η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία τις επόμενες ώρες και τελικά έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της διερευνώνται. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για τον θάνατο της 19χρονης

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

» Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

» Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ