Ελλαδα

Μετρό: Κλειστοί το σαββατοκύριακο οι σταθμοί Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα

Ποιος ο λόγος - Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός του μετρό Νίκαια
Σταθμός του μετρό Νίκαια © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κλειστοί σταθμοί του μετρό το σαββατοκύριακο: Ποιοι δεν θα εξυπηρετήσουν το κοινό και γιατί - Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Κλειστοί θα παραμείνουν για το κοινό το σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (25/8) η ΣΤΑΣΥ. 

Με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 & 28/08/2022, οι σταθμοί του Μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ, λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Νίκαια από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια», στη δημιουργία της οποίας προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Μετρό: Αντίστροφη μέτρηση για την επέκταση στον Πειραιά

Σε αντίστροφη μέτρηση φαίνεται ότι βρισκόμαστε για την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, καθώς εκτιμάται ότι σε περίπου έναν μήνα θα λειτουργήσουν οι νέες στάσεις του μετρό στα Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Επιπλέον, εκτιμάται ότι 132.000 πολίτες θα κινούνται στη γραμμή 3, με σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. με 6 νέους σύγχρονους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Η νέα γραμμή θα ενώσει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε λιγότερο από 1 ώρα, και θα ανακουφίσει τον Πειραιά από το κυκλοφοριακό, 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους ημερησίως, κάτι που σημαίνει 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι. Ο σταθμός του μετρό θα βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρικό και τις στάσεις των λεωφορείων.

Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή της επέκτασης του Μετρό στην Πειραιά – Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ